Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Buitenspelen 11 jul 2018

Met deze waterspelletjes zorg je voor waterpret in de tuin

Zomerhitte: het is heerlijk warm in ons kikkerlandje maar stiekem ben je ook toe aan verkoeling. Er is niets fijner dan het aangename met het leuke combineren. Heb je een tuin? Dan wil je deze waterspelletjes vast en zeker spelen met de kinderen. Veel plezier!

Een DIY waterglijbaan

Dit is een van de makkelijkste en leukste DIY waterspelletjes. Men neme een plastic zeil, de tuinslang en een beetje zeep. Smeer het zeil in met wat zeep en houd het nat met de tuinslang. Tadaa: je hebt zojuist de leukste waterglijbaan gemaakt. Glibberen, glijden en gieren van het lachen gegarandeerd.

Honkbal met waterballonnen 

Fan van het Amerikaanse spelletje honkbal? Vanwege de warme temperaturen maken we er een water versie van, en dat is simpeler dan je denkt! Vervang een softbal voor waterballonnen en de houten knuppel voor een plastic variant. Leg hoela hoepjes neer in de tuin, deze stellen de honken voor. Nu zijn jullie klaar om honkbal te spelen. Wedden dat het een spetterende wedstrijd wordt?

Een gigantische zeepbel

Bellenblazen is altijd leuk. Maar wat is er leuker dan een normale zeepbel? Een gigantische zeepbel natuurlijk! Vul een klein zwembadje in de tuin met water en zeepoplossing.

LEES OOK: Op vakantie: 12 spelletjes voor onderweg

Waterspelletjes: limbodansen of hordelopen met water

Dit wordt een heel simpel spelletje waarmee je ook net zo makkelijk een glimlach op het gezicht van je kind tovert. Hiervoor zet je simpelweg de waterstraal van de tuinslang wat harder. De waterstraal kun je vervolgens gebruiken als limbostok waar de kinderen onder door moeten dansen. Of als een horde waar ze kunnen stappen. Wissel om en om wie de slang vasthoudt zodat iedereen aan de beurt komt. Houd de slang telkens iets hoger of lager na ieder rondje. Wie er het eerste nat wordt, is af!

Een sponsrace

Neem twee emmers en vul er een met water. Plaats de ene emmer aan de ene kan van de tuin en de andere aan de andere kant. Laat je kinderen met sponsen water uit de volle emmer opnemen en naar de andere emmer rennen, waar ze het water weer uit de spons knijpen. Herhaal dit net zolang totdat de tweede emmer vol is en de andere leeg.

Een wild water hindernisbaan

Combineer alle eerdergenoemde spelletjes voor een groot waterfestijn. Leg ze allemaal uit in de tuin. Maak er een race van waarbij het hele gezin het parcours doorloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Met deze waterspelletjes zorg je voor waterpret in de tuin
Sluiten