Redactie
Redactie Vrije Tijd 27 sep 2018

Weekendtip: 5 x leuke én leerzame uitstapjes om met kinderen te maken

Yay for the weekend! Dat betekent rustig aan doen en quality time met het gezin (als je niet van hot naar her moet om je hele schare naar de verschillende clubjes te brengen0. Daarom tippen we hier vier educatieve uitstapjes voor jong en oud. Ook leuk voor jou!

Leerzame uitstapjes

Hoe leuk is het om te zien dat je kinderen nieuwe dingen leren terwijl je gezellig met ze op pad bent? Gebruik dat weekend goed!

NEMO Science Center (Amsterdam)

NEMO is het grootste wetenschappelijke centrum van Nederland. Een educatieve attractie waar iedereen spelenderwijs kennis kan maken met een wereld vol wetenschap en technologie. NEMO neemt je mee op een ontdekkingsreis tussen fantasie en werkelijkheid.

NEMO is heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, handig dus als je een dagje met de trein wilt. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Maar ook met de auto of fiets is NEMO prima te vinden. In de voorjaarsvakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 10 februari t/m 4 maart kun je genieten van extra workshops en demonstraties. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang.

Nederlands Bakkerijmuseum (Gelderland)

Dit is het leukste en grootste bakkerijmuseum van Nederland, gevestigd in Hattem. In de geur van verse koek proeft je letterlijk de sfeer van vroeger. Kinderen zijn hier de ere- bezoekers! In dit museum leer je alles over de geschiedenis van brood en banket. Saai? Totaal niet! Want er liggen speurtochten klaar voor de kids, er is een computerkelder waar ze hun kennis kunnen testen en in alle schoolvakanties leren ze als een echte bakker de lekkerste dingen maken.

Het museum is ondergebracht in spannende, oude gebouwen. Het ene deel zit in een oude stadsboerderij, het andere deel was vroeger een stalhouderij waar paarden en koetsjes stonden. Deze gebouwen zijn nu verbonden met een kelderlabyrint: zorg dus dat je niet verdwaalt. Voor de volwassenen een feest van herkenning en voor de kinderen een feest van lekkernijen. Tip: dit is niet het enige bakkerijmuseum in Nederland, er zijn er nog enkele andere, misschien wel dichter bij huis.

LEES OOK: Dit is waarom onze kledingkast vol zit met kleren die we niet dragen

FutureLand (Rotterdam)

Meer weten over het opspuiten van nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Ga dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is.
FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen.

Je kunt met de Future Flight Experience een geweldige 3D-trip door het nieuwe havengebied maken, of stap in de FutureLand Express en maak een rondrit op het nieuwe land. Ontdek de haven van de toekomst in FutureLand. En speciaal voor de tortelduifjes: op Valentijnsdag maakt de FutureLand Ferry als ware ‘Love Boat’: een romantische avondtocht door de nieuwe havens van Maasvlakte 2. Tijdens deze romantische tocht dineer je aan boord en word je hoogstwaarschijnlijk verliefd op de Rotterdamse haven (en je lief, natuurlijk).

Melk-Drive & Excursieboerderij (Noord-Brabant)

Heb je weleens een kalfje geaaid? Nee? Dan is dit je kans! Op deze supermoderne boerderij zie – ruik én proef – je waar de melk vandaan komt en wat daar allemaal van gemaakt kan worden. Bij de excursieboerderij is het altijd een drukte van belang. De stallen staan vol met koeien en vele groepen weten de weg naar de Brabantse boerderij te vinden voor een leuke rondleiding of een groepsuitje. Scholen, kinderen, families of bedrijven: iedereen kan hier op het platteland terecht voor een leuk dagje uit.

Toer de Boer, Altena’s Proeverij, steppen, solex rijden of het Biesbosch-arrangement: er is voor ieder wat wils. De boerderij heeft ook een Melk-Drive, waar je zelf zeven dagen per week verse, rauwe melk kunt tappen. Leuk én leerzaam.

Poppentheater Koos Kneus (Amsterdam)

Poppentheater Koos Kneus is een knus en gezellig theater waar elke woensdag en zondag kindervoorstellingen zijn. De voorstellingen zijn voor peuters of voor kinderen van 4 tot 8 jaar en duren dertig a veertig minuten. Kinderen van 4-acht jaar mogen, als daar plek voor is, twee voorstellingen blijven zitten. De poppenkast bestaat onder andere uit Kale Truus, piraten, een heks met haar twee dochters, prinsen en prinsessen en alle mogelijke dieren.

In de pauze kunnen kinderen zich laten schminken en verkleedkleren aantrekken. In de tweede helft van de voorstelling zullen zij zich dus nog meer kunnen inleven! Ook voor de ouders en opa’s en oma’s in de zaal valt er heel wat te genieten van de droge humor in de voorstellingen en de vaak hilarische scenes.

Reageer op artikel:
Weekendtip: 5 x leuke én leerzame uitstapjes om met kinderen te maken
Sluiten