Julia van Buuren
Julia van Buuren Kleuter 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Ontdek de wereld met het meest duurzame speelgoed van het jaar

Kleuters gaan zich steeds meer ontwikkelen en de wereld ontdekken, en speelgoed wordt daardoor ook steeds leuker. Er is alleen zoveel keuze in speelgoed, welke past bij jouw kind? Wij helpen je op weg en introduceren Clementoni’s Mijn Eerste Wereldbol.

Educatief én duurzaam speelgoed zijn belangrijke pijlers voor Clementoni. Mijn Eerste Wereldbol helpt jouw kind de wereld te ontdekken.

Verschillende landen leren kennen

In deze multiculturele samenleving is kennis over verschillende werelddelen en landen belangrijker dan ooit tevoren. Daarnaast zijn dieren ook steeds belangrijker; we eten minder vlees, zorgen beter voor onze dieren en proberen ze meer te begrijpen. Maar minder vlees eten is niet alles, duurzaamheid is op alle vlakken van belang. Zo mogen producten bijvoorbeeld niet al te schadelijk zijn voor het klimaat.

Hoe werkt het?

Het speelgoed is makkelijk en gebruiksvriendelijk, de draaiende wereldbol wordt namelijk zo (met behulp van instructies) in elkaar gezet. De werelddelen kunnen er daarna op worden geplaatst.

Quizzen spelen

De Educatieve Wereldbol van Clementoni laat kinderen op een interactieve manier kennis maken met aardrijkskunde. Je kind kan verschillende dieren op de wereldbol plaatsen. De wereldbol vertelt vervolgens over het dier en het werelddeel. En wanneer je kind een dier in de gleuf op de voet van de bol steekt, zijn er nog meer verhalen te horen over dit dier. Daarnaast zijn er quizzen te spelen. Je kind kan dan vragen beantwoorden over het dier en het werelddeel.

Bron: Bol.com

Deze educatieve wereldbol is geschikt voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Hij is op dit moment met twintig procent korting te koop bij Bol.com voor 26,39 euro.

Meest duurzame speelgoed

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk criterium voor speelgoed. En ook Clementoni werkt hieraan mee. De wereldbol is gemaakt van gerecyclede, veilige materialen en is niet voor niks in 2023 uitgeroepen tot meest duurzame speelgoed door Verkiezing
Speelgoed van het Jaar. Het product bestaat namelijk voor minimaal tachtig procent uit gerecycled plastic, FSC-gecertificeerde verpakkingen en een lokaal ontwerp en fabricage.

Actief de wereld leren kennen

Kinderen zijn dus actief aan het spelen met dit speelgoed door zelf uit te zoeken welk dier bij welk werelddeel past, tegelijkertijd leren ze meer over de wereld. Dit wekt nieuwsgierigheid op en traint het langetermijngeheugen. Kortom, hét leukste speelgoed voor jouw kind.

Niks te doen? Tips voor educatief speelgoed en activiteiten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.