Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018

Werkende moeder? Succesvollere dochter en zorgzamere zoon!

Werkende moeders opgelet! Heb jij naast je job als fulltime moeder ook nog een andere baan? Dan is de kans groot dat jouw kinderen daar de vruchten van plukken!

Vorig jaar publiceerde Harvard Business School een onderzoek over werkende moeders. Dit onderzoek werd uitgevoerd in 24 landen. Het resultaat? Geweldig!

Dochters

Ben jij een werkende moeder van een kleine meid? Jouw dochter mag van geluk spreken! Door jouw harde werken maakt zij later meer kans op een carrière. Niet alleen heeft ze waarschijnlijk eerder een baan, ze krijgt ook eerder een leidinggevende rol en verdient meer. De cijfers vertellen ons dat dochters van werkende moeders 4,5 procent meer kans hebben op een baan en 33 procent meer kans op een leidinggevende rol dan dochters van niet-werkende moeders.

Zonen

Niet alleen voordelen voor dochters, maar ook zonen hebben er baat bij dat hun moeder werkt. En stiekem voor jou ook handig. Zonen blijken namelijk zorgzamer te zijn voor familieleden en helpen meer in het huishouden. Waar zonen zorgzamer en behulpzamer zijn, lijken dochters van werkende moeders juist minder in het huishouden te helpen.

Bron: MarieClaire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Werkende moeder? Succesvollere dochter en zorgzamere zoon!
Sluiten