Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018

Werkende vrouw gaat voor flexibiliteit

Nederlandse werknemers blijken flexibele werktijden de belangrijkste arbeidsvoorwaarde te vinden. Belangrijker dan reiskostenvergoedingen en pensioenregelingen.

Dit blijkt uit het rapport van Intelligence Group, waar 21 werkcriteria aan 6.800 mensen werden voorgelegd. Het onderzoek werd gedaan in vijf categorieën: man, vrouw, loondienst, student/scholier en werkloos. Buiten salaris stond dit jaar voor het eerste flexibele werktijden op de eerste plaats. Voorgaande jaren stonden reiskostenvergoeding en pensioenregeling nog bovenaan.

Flexibele werktijden

Uit het rapport blijkt dat vooral vrouwen en studenten/scholieren flexibele werktijden heel belangrijk vinden, terwijl mannen eerder voor een goede pensioenregeling kiezen. De onderzoekers leggen dit als volgt uit. 'Vrouwen hechten meer waarde aan flexibele werktijden en thuis kunnen werken. Dit komt mogelijk voort uit de wens om werk en privé te combineren. Enerzijds gericht op de zorg voor kinderen en familie (mantelzorg). Anderzijds om een goede balans te houden tussen werk en ontspanning.'

Geslacht en leeftijd van een werknemer blijken dus van invloed op welke hij of zij de belangrijkste arbeidsvoorwaarde vindt. Vijftigplussers vinden bijvoorbeeld een goede pensioenopbouw de belangrijkste voorwaarde.

Top 9 arbeidsvoorwaarden

In de top negen van de belangrijkste voorwaarden staan verder; veel vrije tijd/vakantiedagen, mogelijkheid om thuis te werken, 13e maand, studie- en opleidingsbudget, aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden en onregelmatigheidstoeslag.

Welke arbeidsvoorwaarde vind jij het belangrijkste? Laat je reactie hieronder achter!

Bron: Intelligence Group 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Werkende vrouw gaat voor flexibiliteit
Sluiten