Redactie
Redactie Gamen 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Wii spelletjes

antwoord

Kinderen zien bij anderen en bij oudere broers/zussen vaak spelletjes die ze graag willen hebben. Ze vinden spelletjes voor oudere leeftijden heel spannend en leuk, en het is ‘stoer’ als je die hebt en speelt. 
Twee dingen vallen me op in jouw mail:

  • De twijfel of je de spelletjes moet kopen.
  • De discussie die jullie er steeds over hebben met jullie zoon van 10.

Allereerst meld ik dat de leeftijdsgrenzen bij deze spelletjes er niet voor niets zijn. Daar is door deskundigen over nagedacht en als de leeftijdsgrens 12+ of 16+ is dan is daar dus een gegronde reden voor. 

Stap 1
Allereerst moeten ouders uitmaken of ze zich aan deze richtlijnen willen houden. Heb je dat nog niet duidelijk besloten, twijfel je en sta je niet helemaal achter je beslissing, dan voelt een kind ruimte en blijft hij proberen om het voor elkaar te krijgen. Dat is ook wel te begrijpen, toch? Een duidelijk standpunt met een (paar) duidelijke argumenten is dus stap 1. 

Stap 2
Bespreek je standpunt met je zoon. Als dat nee is, wees dan kort en duidelijk. ‘Ik begrijp dat je graag spelletjes wilt hebben en spelen, want ze zijn vast heel leuk, het probleem is dat ze niet voor kinderen van jouw leeftijd zijn. Ik vind het nu dus niet goed.’

Stap 3
Voorkom discussie! Vertel hem dat je hebt besloten dat het pas mag als hij 12 jaar is en dat je er nu ook niet meer over gaat discussiëren. Geef even ruimte voor zijn verhaal en de teleurstelling, maar laat heel duidelijk merken dat je er niet steeds weer op ingaat. Doe jij dat wel, dan blijft hij het weer proberen. ‘Nee is nee en nu ga ik er niet meer op in.’ Hou dat ook vol. Door het zo te benoemen, is het duidelijk dat je niet hemzelf negeert maar zijn specifieke vraag. 

Gelukkig zijn er genoeg spelletjes die hij wel mag spelen of waarvoor hij kan sparen. Je kunt je samen met hem verdiepen in de spelletjes die wél mogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wii spelletjes
Sluiten