Sophie Nortier
Sophie Nortier Vrije Tijd 23 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Nog geen plannen voor Woningsdag? Doe mee met de #oranjetompoucechallenge

Hebben jullie al plannen voor Koningsdag, uhh… Woningsdag? Nee? Maak er dan thuis een bakfeestje van met de #Oranjetompoucechallenge en sla zelf aan het bakken met de kids.

Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot Woningsdag. Het zal even wennen zijn, maar gelukkig zijn er allerlei leuke initiatieven gestart om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Zo zullen er allerlei balkon-DJ’s een acte de présence geven, het Concertgebouworkest zal het Wilhelmus op tv spelen en is er een digitale kleedjesmarkt.

Zelf bakken met Woningsdag

Maar het hele leuke van Koningsdag is toch wel dat de kids ook echt iets te doen hebben. En daar is Martijn Postma van kookschool Boerin en de Kok op ingesprongen met de #Oranjetompoucechallenge.

We weten allemaal hoe heerlijk de Oranje Tompoucen van de Hema zijn. Maar hoe leuk is het als je je kids uitdaagt deze zélf te maken? Daar zullen ze dan natuurlijk wel wat hulp bij nodig hebben en dát is precies wat Martijn graag doet; kookles geven.

Oranje Tompoucen

Toen de pandemie alles platlegde heeft hij het online platform Cuisine Quarantaine opgezet, waarop hij kookles kan geven op afstand. En speciaal voor de jongere chefs startte hij Cuisine Quarantaine Kids, waarop hij elke dag allerlei heerlijke gerechten kookt met kids. En nu dus, speciaal voor deze Woningsdag, bakken ze Oranje Tompoucen!

Haal zelf vooraf even alle boodschappen in huis en zorg ervoor dat je kids op tijd klaarzitten voor de kookles. En het is natuurlijk extra leuk als je achteraf het resultaat deelt met de andere koks via de hashtag #Oranjetompoucechallenge. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat ervan gebakken wordt!

Belangrijke info

Je kunt je aanmelden via deze Zoom-link.

Wie, wat, waar?

Datum: 27-04-2020
Tijd: 10.30 – 11.30 uur
Locatie: je eigen keuken
Nodig: scherm, internet en onderstaande ingredienten
Receptuur: die verschijnt hier nog en krijg je vooraf gemaild
Kosten: geen

Boodschappenlijstje

Tompoucen:
250 milliliter melk
3 eidooiers
20 gram bloem
35 gram suiker
half vanillestokje of vanillesuiker
1 d slagroom
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Glazuur:
100 gram poedersuiker
Voor de kleur oranje zijn er twee opties:
pakje kleurstof met daarin rood en geel
of
wortelsap

Meer info over de #oranjetompoucechallende vind je op de Facebookpagina.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.