Redactie
Redactie Gedrag op School 21 jun 2018

Worstelen met seksuele gevoelens

antwoord

Allereerst mijn complimenten voor hoe jullie hiermee omgaan. Je mail klinkt vol begrip en acceptatie, en jullie geven de ruime aan je zoon. Dat is direct al de allerbelangrijkste basis die jullie hem kunnen meegeven en die hem (op de langere termijn) zeker zal helpen. 

Helaas kun je daarmee de worsteling, twijfels en verwarring bij je zoon niet wegnemen. Hij moet hier doorheen en zijn weg erin vinden. Dat is niet gemakkelijk. Het is ook logisch dat het hem erg verwart; hij ziet om zich heen dat andere kinderen anders zijn en is zich erg bewust van hun ideeën en meningen. En dat terwijl hij eigenlijk zélf zo goed weet – en kan aangeven en laten zien – hoe hij wil zijn en zich het liefste voelt. Doordat hij een heel gevoelig en slim jongetje is, houdt dat hem ook nog eens extra bezig en raakt het hem allemaal erg. 

Ik denk dat jullie hem erg helpen door hem thuis te steunen, te erkennen dat het een heel pittig proces is waar hij midden in zit en vooral veel naar hem te luisteren zonder al te veel advies te geven en oplossingen aan te dragen. Hoe meer hij zelf een gevoel van controle en meedenken heeft, hoe fijner het voor hem zal zijn. 
Daarnaast zou ik met hem praten over hulp, zeker nu hij aangeeft en laat zien dat hij er echt onder gebukt gaat. Het kan heel fijn voor hem zijn om samen met een kinderpsycholoog of –coach zijn gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten en te onderzoeken hoe hij met alles kan omgaan. 
Bovendien kan deze deskundige met jullie meedenken en tips geven om hem te steunen. Je huisarts kan je helpen aan goede hulp in je buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Worstelen met seksuele gevoelens
Sluiten