Redactie
Redactie Ouders 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

8x briljant: deze gevatte acties van kinderen

Verstoppertje spelen: de meeste kinderen zijn er gék op. Maar de meeste kinderen zijn er óók ontzettend slecht in. Schuilen achter een boom met een miniscule stam, achter de gordijnen gaan staan terwijl de voeten (en meer) nog zichtbaar zijn… Kinderen bakken er echt niets van.

Maar hoe komt het toch dat kinderen zo slecht zijn in verstoppertje spelen?

Tromgeroffel…

Deze prangende vraag hebben méér mensen zichzelf gesteld. Ongeveer honderd jaar lang heeft de wetenschap uitgezocht waarom kinderen denken dat zij onzichtbaar zijn als zij zich achter een plant verstoppen. Het duurde even, maar toen vonden de wetenschappers hét antwoord op de vraag: 'Waarom zijn kinderen zo slecht in verstoppertje spelen?'.

Ogen bedekt = onzichtbaar

Hoe het zit? Kinderen denken dat wanneer hun ogen bedekt zijn, ze onzichtbaar zijn voor de rest van de wereld. Het is een leuk experiment dat je ook met je eigen kinderen kunt uitproberen. Bedek de ogen van je kind – met bijvoorbeeld een blinddoek – en vraag dan: 'Ik heb mijn ogen open en ik ben op zoek naar jou. Kan ik je zien?'. Als je kind jonger dan vijf jaar is, is de kans groot dat hij 'nee' zal zeggen.

Oogcontact

De wetenschappers ondekten nóg meer uit een ander experiment. Als je kind jouw gezicht ziet, heeft hij het gevoel dat jij er ook daadwerkelijk bent. Maar stel dat je je verstopt achter de bank en je kind alleen je benen kan zien, dan zal je kind zeggen dat hij je niet ziet. Dus, totdat je daadwerkelijk oogcontact met je kind hebt gehad, zal hij denken dat je hem niet kunt zien.

Bron: parent.co

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
8x briljant: deze gevatte acties van kinderen
Sluiten