Sophie Nortier
Sophie Nortier Vrije Tijd 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Yes! De LEGO Flagship store is nu geopend in Amsterdam

We zijn er allemaal mee opgegroeid en sommigen van ons hebben spelen er zelfs nog steeds mee; LEGO. En vanaf nu kun je je er helemaal in onderdompelen in hun eerste Flagship store in Amsterdam. En een bezoekje aan deze winkel staat gelijk aan een volwaardig uitje met de kids.

LEGO Flagship Store

Toen een jongetje van acht een aantal jaar geleden aan ‘Meneer LEGO’ vroeg waarom hij geen LEGO-winkel ging maken, wist dat jongetje waarschijnlijk niet wat hij in gang zette met die vraag. Want sinds gisteren kan elk jongetje of meisje van acht, vier, of veertig jaar oud, zich als een kind in een snoepwinkel voelen in de eerste Nederlandse LEGO Flagship store.

Een Amsterdamse LEGO-ervaring

En als een snoepwinkel ziet het er ook uit. Zodra je binnenkomt loop je tegen de Munttoren aan, die uit maar liefst 150.000 steentjes is gemaakt. Hieronder begint de LEGO-gracht die je langs de ‘Brug van innovaties’ leidt, waarop verschillende Nederlandse uitvindingen zijn afgebeeld. Volg je de gracht verder, kom je langs de windmolen, waar je daadwerkelijk in kunt en die ook door middel van touch-technologie het geluid afspeelt van een oude molen, en de ratten en katten die erin wonen.

Een cultureel en kunstzinnig uitstapje voor de kids

Onder en bovenaan de trap vind je kunstwerken van onder andere Vermeer en Rembrandt. En wanneer je de trap naar boven neemt loop je door het van LEGO gebouwde kunstwerk Relativiteit van Escher heen. Eenmaal boven bevind je je in de toekomst. Achteraan deze verdieping vind je namelijk een bouwwerk van een toekomstig Amsterdam. Met een aantal iconische hedendaagse bouwwerken, maar ook futuristische gebouwen waarmee ze de bezoekers willen stimuleren mee te bouwen aan het toekomstplaatje. En dus niet alleen symbolisch, want er staat ook een half bouwwerk, waar iedereen een bijdrage aan mag leveren.

Zelf aan de slag

Ben je nog op zoek naar een leuk persoonlijk cadeautje, dan kun je zelf je eigen poppetje ontwerpen en samenstellen, die daar ter plekke wordt gemaakt. Ben je wat enthousiaster, dan kun je een foto laten maken van jezelf. Deze wordt dan in drie tot vijf minuten omgezet in een mozaiek van 4.500 steentjes, dat je zelf thuis in elkaar mag zetten.

En naast deze hele beleving, kun je er dus ook honderden, als niet duizenden verschillende LEGO-pakketten kopen. Wil je zelf even rustig rondlopen op zoek naar een mooi cadeau? Dan kun je de kids aan een van de LEGO of DUPLO-bouwtafels neerzetten.

Wellicht is het dit weekend nog iet wat druk, maar we raden je zeker aan om de komende weken naar Amsterdam te komen voor een leuk uitje met de kids in de LEGO-winkel.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Yes! De LEGO Flagship store is nu geopend in Amsterdam
Sluiten