Redactie
Redactie Uncategorized 19 jun 2018

Oeps!

antwoord

Je schrijft dat je dochter erg veel geleerd heeft het afgelopen jaar en ik denk dat het verstandig is om haar nog zo’n jaar te gunnen waarin ze nog verder kan groeien. In groep 1 en 2 wordt ontzettend veel geleerd! Zeker wanneer je het hebt over woordenschat, zal ze veel voordeel hebben aan een extra kleuterjaar.

In de kleuterklas wordt vaak met thema’s gewerkt waarin verschillende ontwikkelingsgebieden worden geïntegreerd . Er worden veel liedjes gezongen, versjes geleerd, verhalen voorgelezen – zo is er spelenderwijs enorm veel aandacht voor de taalontwikkeling. In groep 1 en 2 wordt een belangrijke basis gelegd voor de rest van de basisschool. 

In groep 3 ligt de nadruk met name op het technisch leesonderwijs. De lettertekens met hun klanken worden aangeboden en er zijn elke dag vele leesoefeningen. Je kind moet daar klaar voor zijn. De leerkracht test of de basis gelegd is om in groep 3 te kunnen gaan rekenen en lezen. Wanneer deze basis nog onvoldoende is, kan een kind, naar mijn mening, beter groep 2 herhalen dan vastlopen in groep 3 en vervolgens dat jaar moeten doubleren. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Oeps!
Sluiten