Redactie
Redactie Ouders 19 jun 2018

Zeg geen slechte dingen over je ex

Negatief praten over je ex waar je kind bij is? Je weet vast dat dit geen schoonheidsprijs verdient. Een rechter in Italië vindt het zo schadelijk voor het kind dat hij er een boete van €30.000 aanhangt.

In Italië verscheen een vrouw voor de rechter die zich negatief zou hebben uitgelaten over haar ex-man. De rechter vond de uitspraken van de vrouw 'afkeurend' en 'denigrerend' tegenover de vader van haar minderjarige zoon. Zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. Hiermee zou de band tussen vader en zoon op het spel gezet zijn. Volgens de rechtbank hebben kinderen recht op rust en een goede relatie met beide ouders. De rechter oordeelde daarom ook met een boete van €30.000. Een bijzondere uitspraak. 

Rechten van het kind

Volgens de rechter zijn er geen excuses die het gedrag van de vrouw zouden kunnen rechtvaardigen. Met de uitspraken staat de moeder de gezonde ontwikkeling van haar kind in de weg. En de rechten van het kind hebben daarbij de hoogste prioriteit, volgens de rechter. Naast de boete kreeg de moeder ook een waarschuwing mee, want als ze doorgaat met de negatieve uitlatingen over haar ex-man, wordt de voogdijregeling opnieuw bekeken. 

Deze uitspraak is meteen een waarschuwing voor alle ouders, want in de toekomst kunnen ook zij hoge boetes verwachten als ze slechte dingen zeggen over hun ex waar de kinderen bij zijn. Iets om ook in Nederland in te voeren? 

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Zeg geen slechte dingen over je ex
Sluiten