Zelf fruitijs maken in een handomdraai; dit zijn de lekkerste combo’s!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.jmouders.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F08%2Fbrooke-lark-8beTH4VkhLI-unsplash.jpg)
Als de temperatuur oploopt in de zomer, is niets lekkerders dan ijs om jezelf wat te verkoelen. Ook kinderen zijn er dol op. Maar een teveel aan ijs is natuurlijk niet wenselijk voor de gezondheid van je kind.
Met deze recepten maak je in een handomdraai de lekkerste ijssoorten, zonder toegevoegde suikers. Het enige dat je nodig hebt is een blender!
Fruitijs in een handomdraai
Fruitijs heeft allerlei voordelen. Zo is fruit gezond, het vult en fruitijs bevat geen rare toevoegingen. Jij bepaalt wat je wel en niet in de blender gooit!
Daarnaast heeft fruit een heerlijke zoete smaak, waardoor het niet van het ijs in de vriezers van de supermarkt te onderscheiden is.
Het belangrijkste dat je nodig hebt voor het maken van fruitijs, is een blender. Daarnaast zijn bananen een perfecte basis om het ijs een beetje meer romig te maken en het een body te geven. Haal deze dus altijd in huis. Het lekkerste is het om ze geschild in de koeling of vriezer te leggen. Dan weet je zeker dat het ijs even goed koud blijft.
Roze ijs
Deze ijssoort doet het altijd goed bij kinderen. De basis is natuurlijk banaan, en afhankelijk van de hoeveelheid gooi je er 1 tot 3 bevroren in de blender. Wij zeggen: altijd minstens 2!
Vul de blender aan met blauwe bessen of frambozen. Maar de échte smaak zit ‘m in de toevoeging van bevroren kersen en wilde bosbessen (in elke supermarkt in een kartonnen pakje uit het vriesvak te halen). Deze geven het ijs enorm veel kleur en smaak. Pas wel op met schone kleren!
Het kan voorkomen dat de substantie in eerste instantie wat te dik is. Vul het ijs in de blender dan aan met een gepaste plantaardige melk. Zowel amandelmelk als havermelk doen het in deze combinatie perfect!
View this post on Instagram
Het tropische ijs
Op echt warme dagen is tropisch ijs altijd een hit. Begin weer met de basis van bananen, en voeg daar bevroren of koude stukken mango aan toe. Ook het meeblenden van passievrucht geeft een heerlijk fris tintje. Je kan het ijs desgewenst wat zuurder maken door een klein beetje limoensap toe te voegen. Wil je het ijs juist romiger of vloeibaarder maken? Voeg dan wat biologische kokosmelk toe!
Chocolade-ijs
Een all-time favourite van veel kinderen. En ontzettend lekker! Ook deze is te maken zonder al teveel vetten of suikers. Als basis kies je weer bananen, of, als je daar nu wel genoeg van hebt gehad, avocado. Ga dan zeker wel voor 3, om het ijs genoeg body te geven. Vul de blender aan met 3 eetlepels cacaopoeder, 3 eetlepels ahornsiroop, een klein beetje amandel-, haver- of kokosmelk om de boel wat vloeibaarder te krijgen.
Liever geen chocolade, maar juist een groene powersmoothie? Kies dan voor de groene variant door avocado en bijvoorbeeld spirulina-poeder toe te voegen. Geef je gezondheid een absolute boost!
Het ‘dit is wat we over hebben’ ijs
Leuk hoor, die uitgestippelde recepten, maar het voordeel van fruit is dat veel verschillende soorten heerlijk smaken, eenmaal bij elkaar in de blender. Kijk wat er in de fruitschaal ligt, of wat er in seizoen is. Zo zijn perziken, ananas, peer, kiwi en aardbeien ook heerlijke toevoegingen.
Ontdek wat jijzelf en je kinderen het lekkerste vinden en probeer deze verder te perfectioneren.
Vanaf nu: alleen maar lekkere ijstoetjes zonder schuldgevoel!
Lees ook:
- Hhhhmmmm; glutenvrije brownies, dit is het recept
- Fris en fruitig: recept voor aardbeien-cheesecake ijsjes!
- Praten met je kind over gewicht; 4 tips