Redactie
Redactie Lezen 21 jun 2018
Leestijd: 6 minuten

Zin in zomerzinnen?

Ook altijd een extra koffer nodig voor de boeken? Voor wie z'n leesvoer nog niet heeft ingepakt en best wat tips kan gebruiken: een lekkere stapel vakantieliteratuur (ook voor wie thuisblijft natuurlijk).

Mama Tandoori van Ernest van der Kwast (Nijgh & Van Ditmar, € 12,50)
Een geromantiseerd verhaal over de Indiase moeder van de schrijver. De vrouw leeft volgens het motto ‘gratis is goed’ en houdt er excentrieke opvattingen op na. Ernest probeert op zijn weg naar volwassenheid los te komen van zijn moeder. 

Suikerdood van Unni Lindell (Querido, € 19,95) 
Waarin Rechercheur Marian Dahles op een zaak wordt gezet van een baby die zestien jaar geleden stierf. Ze komt tot een aantal gruwelijke ontdekkingen. 

Dierenhotel 2, Springkangoeroes van Harmen van Straaten (Leopold, € 9,95 )
Als in het Dierenhotel een baby-kangoeroe te gast komt, vinden Bob en Lisa het zielig dat de mama-kangoeroe er niet is en gaan naar haar op zoek.

Ridders, dino’s en piraten (Ploegsma, € 19,95)
Een bundel boordevol stoere prenten en verhalen over ridders, dino’s en piraten, maar ook over graafmachines, indianen, cowboys en auto’s. 

Asta’s ogen van Eveline Stoel (Nijgh & Van Ditmar, € 19,90)
Een Indische familie vertrekt naar Nederland. 

Huid en haar van Arnon Grunberg (Nijgh & Van Ditmar, € 19,95 )
Een boek over pervers plezier, overspel, verboden liefde en machtsmisbruik, met de Amerikaanse en Nederlandse academische wereld en de stedelijke politiek van New York als decor. 

De spokenjagers in groot gevaar van Cornelia Funke (9+ Querido, € 9,95)
Tom moet een spook van de derde gevarencategorie vangen, wil hij zijn diploma C tot spokenjager halen. In het dorp waar het spook woont, blijkt meer aan de hand. 

Rosie en Moussa van Michael de Coch en Judith Vanistendael (8+, Querido, € 12,95)
Rosie verhuist naar de andere kant van de stad. Samen met Moussa, die boven haar woont, gaat ze stiekem naar het dak van de flat. Maar dan worden ze opgesloten. 
 

Jip en Janneke Kleuren van Annie M.G. Schmidt (1 tot 3 jaar, Querido, € 6,95)
Een boek waarmee kinderen spelenderwijs de verschillende kleuren leren kennen. 

Queeste van Angie Sage (10+ Querido, € 18,95), is het vierde deel uit de serie Septimus Heap, waarin leerling Merrin Meredith terugkeert naar de Burcht om wraak te nemen op Septimus Heap. 

Copycat van Simon Burgers (Ploegsma, € 19,95), is het verhaal van een jongen die na een auto-ongeluk een nieuw been krijgt. Hij komt tot de schokkende ontdekking dat het been van een kloon afkomstig is. 

Anna is er nog van Ida Vos (Leopold, € 14,95 )
Anna zit tijdens de oorlog ondergedoken. Als ze hoort dat de dochter van een Joodse vrouw is verdwenen, besluit ze haar te gaan zoeken. 

Tim Collins – Dagboek van een vampier (Ploegsma) € 15,95
Tobbende vampier Nigel is al bijna 100 jaar lang een puber, met alle bijkomende problemen. Zal hij ooit een vriendinnetje krijgen…?

Monique Hagen – Mijn reis (Querido K) € 9,95
In dit reisboek kun je schrijven, tekenen, plakken en spelletjes doen. Zit je uren in de auto, in de trein of in het vliegtuig? Met Mijn reis vliegt de tijd voorbij! 

Bernlef – De een zijn dood (Querido) € 17,95
Een roman die leest als een detective, die duidelijk maakt hoe ingrijpend de psychische gevolgen van misbruik en ongewenste seksualiteit kunnen zijn.

Corine Nijenhuis – Luchtcowboy (Nijgh & Van Ditmar) € 17,50
Het ongelooflijke verhaal van een avonturier pur sang.

Kristin Marja Baldursdottir – Hart van vuur en ijs (Q) € 19,95
Het aangrijpende levensverhaal van de getalenteerde kunstenares Karitas Jónsdóttir, die geen lezer onberoerd zal laten.

Robert Vuijsje – Alleen maar nette mensen (Nijgh & Van Ditmar) € 12,50
Een zoektocht die even komisch als tragisch is, dwars door het hart van de multiculturele samenleving.

Paul van Loon – Dolfje Weerwolfje Strip-doe-boek (Leopold) € 7,95
Kinderen zijn uren zoet met dit doeboek van Dolfje Weerwolfje. Met veel raadsels, verhalen, puzzels, sudoko’s en andere denkspelletjes!

Max Velthuijs – Kikker en eend (kartonboek) (Leopold) € 9,95
Kikker en Eend wandelen, zwemmen, spelen de hele dag, tot het gaat regenen. Dan gaan ze naar huis en ze spreken af dat ze altijd vriendjes blijven.

Naima El Bezaz – Vinexvrouwen (Querido) € 17,95
De autobiografische roman van Naima El Bezaz, waarin ze het wel en wee van haar gezin beschrijft in een typisch Nederlandse nieuwbouwwijk.

Bibi Dumon Tak – Latino King (Querido K) € 12,95
Castel laat zich verleiden drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af. Hij wordt gearresteerd en belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied. Al snel weet Castel zeker dat er maar één manier is om te overleven: ontsnappen.

Eva Raaff – Het groene vuur (Ploegsma) 17,95
Volgens een oude voorspelling is Matthias de enige die het land kan redden uit de ijzige greep van een wrede koningin.

Astrid Lindgren – Ronja de roversdochter (Ploegsma) € 15,95
Ronja en haar vriend Birk hebben genoeg van het geruzie tussen de roversbendes van hun vaders en lopen weg. Maar dan valt de winter in…

Annemarie van Haeringen – Jojo het slangenmeisje (Leopold) 13,95
Als iemand de soepelheid van een slangenmeisje in tekeningen kan vangen, is het Annemarie van Haeringen wel. Opnieuw een juweel, dit circusprentenboek!

Joep van Deudekom – Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s? (Nijgh) € 17,50
Succes willen we allemaal, maar slechts weinigen is het gegeven. In dit boek lees je waarom jij, de lezer van dit boek, nooit zo succesvol bent geworden als je eigenlijk zou willen.

Joep van Deudekom – Het mysterie van de middenstip (Leopold) € 12,95
Als hun voetbalveld wordt afgegraven, besluiten de broers Guus en Pieter de middenstip te redden. Die is geld waard! Bij toeval graven ze ook een oude KNVB-kampioensbeker op. Hoe is die daar verzeild geraakt? 

Arnaldur Indridason – Doodskap (Uitgeverij Q) € 19,95
Opnieuw een echte Indriðason met de vaste ingrediënten: onderhuidse spanning, sterke sfeertekening en subtiele humor. Een boek over de donkere drijfveren van de mens: zijn hebzucht, en waar die toe kan leiden.

Johan Fabricius – De scheepsjongens van Bontekoe (Leopold) € 15,-
Het is 1618. De scheepsjongens Hajo, Rolf en Passe stranden met enkele anderen in een sloep op de nog woeste kust van Sumatra.

Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn vakantie (Querido Kind) 12,95
Spannend leesboek, boordevol survivaltips, die op iedere vakantie van pas komen… en ervoor zorgen dat je je geen minuut verveelt!

Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij) (Querido Kind) € 12,95
Rosa gaat (eindelijk) met haar vader op vakantie. Maar Rosa heeft haar vader weinig gezien sinds de scheiding. Kennen ze elkaar eigenlijk nog wel? Kunnen ze met elkaar praten? En hoe komt het dat hij alsmaar zo’n slecht humeur heeft. 

Mirjam Oldenhave – Mees Kees, de sponsorloop (Ploegsma) € 12,50
De ge-wel-di-ge mees Kees is nog maar stagiair en mag daarom niet meer in zijn eentje lesgeven aan klas 6B – en dat nu er een superbelangrijke sponsorloop aankomt!

Bibi Dumon Tak – Miki’s de ezeljongen (Querido Kind) € 13,95
Mikis vind het maar niets dat zijn opa ezeltje Tsaki gebruikt als een tractor op poten voor het zware sjouwwerk. Een verhaal over de vriendschap tussen een jongen en een ezel. 

Edward van de Vendel – Het lekkere van pesten (Athenaeum) € 14,95
Julian van Dalen werd gepest, op de lagere en de middelbare school. Maar hij vocht terug, en werd een succesvol fotomodel. 

Kees Leibbrandt – Spaghetti van Menetti (Ploegsma) 14,95 
In de stad Spriet is iedereen heel erg dun, tot Menetti komt, die heerlijke spaghetti maakt. Algauw kunnen de Sprieten hun huizen niet meer in!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zin in zomerzinnen?
Sluiten