Redactie
Redactie Eropuit 11 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo bereid je je voor op een lange (en leuke) zomer met de kinderen

Door: Soraya Vogelaar

Yes, de zomervakantie is heerlijk. Maar het kan ook best wennen zijn om je kroost opeens weer de hele dag thuis te hebben. Het kan haast zorgen voor een nerveus paniekerig gevoel. Maak je geen zorgen, met deze tips komt het helemaal goed.

1. Stel je verwachtingen bij
Van feestjes, spelletjes, uitjes naar het pretpark, kamp en stedentripjes: je kan het zo gek niet bedenken of je wilt het allemaal ondernemen met de kinderen. Maar dat kan een stuk realistischer. Het is ook meer dan prima om op sommige dagen simpelweg te niksen. Bovendien kunnen de kinderen zich ook prima zelf vermaken, zolang je ze daar de kans maar voor geeft.

2. Het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn
Je hoeft niet allerlei DIY projectjes te doen. En je hoeft niet allerlei fiets- en wandelroutes te verzamelen en tachtig verschillende ijskraampjes te bezoeken. Het is ook prima om ze lekker een dagje buiten te laten spelen.

3. Bereid je voor op het zinnetje: ‘Ik verveel me’
Het legt onnodig een druk op jouw schouders die er helemaal niet hoeft te zijn. Kan je er maar moeilijk tegen als je kind telkens zegt dat hij of zij zich verveelt? Dan is er een goede tegenhanger: zeg dat je dan wel een taakje hebt dat gedaan kan worden. Zoals afwassen of het vuilnis weggooien. Wedden dat er binnen een paar seconden weer genoeg te doen is?

4. Wen alvast aan natte handdoeken, vlekken en zand door het hele huis
Het mooie aan de zomervakantie is dat het allemaal wel wat losser en rommeliger mag verlopen. Denk aan elkaar natspuiten met waterpistolen tijdens een watergevecht en zand en natte spullen overal. Je huis krijgt het waarschijnlijk flink te verduren met alle kinderen die in en uit lopen, barbecue feestjes en gemorste drankjes en ijsjes. Ach, het is maar voor een paar weken. Omarm de chaos.

5. Sla de snacks alvast in
Want je kinderen nemen geheid vriendjes mee die ook wel wat lekkers lusten.

6. Wen maar aan het idee dat je die beeldschermen vaker aan gaat zien
Het is heus niet erg als ze nu een uur op de tablet bezig zijn in plaats van de gebruikelijke 20 minuten. Zie de tijd die zij doorbrengen voor de tv of achter een tablet als het perfecte moment om iets voor jezelf te doen. He, jij hebt ook vakantie. 

7. Geniet en zeg wat vaker ja
Zeg ja tegen het zoveelste uitje naar het zwembad of pretpark. Voordat je het weet is daar het moment dat je kind alleen nog maar met vrienden op vakantie gaat. Geniet dus lekker van die vakanties samen!

Bron: Momtastic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Zo bereid je je voor op een lange (en leuke) zomer met de kinderen
Sluiten