Redactie
Redactie Social media 19 jun 2018

Zo gaan jij en je kind samen bewust om met de smartphone Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Vandaag de dag is het belangrijk dat je kind bereikbaar blijft. Maar het is ook belangrijk dat hier bewust mee wordt omgegaan.

Digitaal bewustzijn
Krijgt je kind zijn of haar allereerste mobieltje? Of wil je in de gaten houden dat je tiener niet over de databundel heen gaat? Als ouders willen we ons kind bewust maken over de waarde van geld en ze een gezonde digitale opvoeding bieden. Tegelijkertijd is het ook fijn dat je als gezin met elkaar verbonden blijft. Dat krijg je makkelijker voor elkaar met de volgende tips:

Tip 1 Maak samen afspraken
Een smartphone is onmisbaar in het dagelijks leven, dus maak er goede afspraken over. Zie de telefoon niet als boeman maar als iets waar je kind veel door kan leren. Gebruik het mobieltje in je voordeel. Leer je zoon of dochter bijvoorbeeld boodschappenlijstjes maken via de telefoon en probeer samen recepten uit via Youtube. Of laat je tiener met zijn of haar smartphone foto’s maken van een leuk familie-uitje. 

Maak daarnaast belangrijke afspraken zoals dat je kind jou altijd kan bellen bij een noodgeval. 

Tip 2 Combineer online en offline contact
Technologie is de perfecte manier om in contact te blijven met elkaar. Dit geldt zeker als je elkaar gedurende de dag niet ziet door school of werk. Speel samen groepsspelletjes of klets met elkaar in een groepsapp. Zo blijf je gedurende dag online in contact met elkaar en ’s avonds maak je het thuis offline gezellig. Dankzij de telefoon hoef je elkaar niet te missen en ben je altijd op de hoogte van wat je kind bezighoudt.

Tip 3 Neem een speciaal familie abonnement
Het is ook fijn als je als gezin met elkaar verbonden blijft, dat kan met een Vodafone Red Together abonnement. Met Vodafone Red Together kunnen families abonnementen bundelen, samen data delen en deze beheren. Je kunt als gezin minimaal twee en maximaal vijf abonnementen afsluiten. 

Het unieke aan Vodafone Red Together is dat je als hoofdbeheerder inzicht hebt in de gebruiksgegevens van het hele gezin. Als ouder kun je zo in de My Vodafone App het dataverbruik inzien van de hele groep. Daarnaast kun je notificaties instellen per persoon zodra ze een bepaald aantal GB aan data hebben bereikt. Je kunt ook een pauzeknop inschakelen zodat je zoon of dochter niet over het aantal GB heen gaat. Op deze manier vergroot je makkelijk het digitale bewustzijn in de opvoeding van je kind.

Het hoofdabonnement bevat 40GB met onbeperkt bellen en sms’en en 100 gratis belminuten vanuit Nederland naar nummers in de EU. Die data verdubbelt naar 80GB zodra je de abonnementen van gezinsleden aan elkaar koppelt.

Voor de hoofdbeheerder kost het Vodafone Red Together 2-jarig abonnement zo’n 45 euro per maand. Voor de rest van het gezin kun je vervolgens een Red Together Extra abonnement afsluiten voor 15 euro per persoon. Ziggoklanten krijgen 5 euro korting op een Red Together abonnement.

In samenwerking met Vodafone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Zo gaan jij en je kind samen bewust om met de smartphone 


Sluiten