Anti-muggen plan

Muggen; deze kleine beestjes zijn buitengewoon irritant en kunnen de vakantieplezier flink bederven. Wat kan je nou allemaal doen om je kinderen en jezelf dit leed te besparen?

Middeltjes voor in de slaapkamer

Muggenlamp
Als je met de auto op vakantie gaat, dan moet je wat ruimte over laten voor de muggenlamp. Onmisbaar in een vakantiehuisje, caravan of bungalow! Het blauwe UV-licht is onweerstaanbaar voor muggen en andere insecten. Zodra de beestjes in de buurt van het rooster komen worden ze geëlektrocuteerd.
Prijs: Vanaf €15,00

Klamboe
In een tent hebben elektrische apparaten weinig zin. Gelukkig is er ook een ouderwetse oplossing om te voorkomen dat muggen bij je in de buurt komen. Een klamboe heeft zulke kleine gaatjes, dat muggen er niet doorheen kunnen komen. Ook in de slaapkamer is deze ouderwetse oplossing erg effectief. Let wel op dat de klamboe groot genoeg is. Hij moet tot op de grond komen. Voor kinderen zijn er erg leuke kindermodelletjes te koop die de kamer opfleuren.
Prijs: Vanaf €20,00

Middeltjes voor tijdens uitjes

Polsbandje
Er zijn verschillende polsbandjes die tegen muggen werken, zoals het polsbandje van Para’Kito. Hiermee zijn de kinderen zelfs op het strand beschermd. Het bandje is namelijk waterbestendig en beschermt tot wel 15 dagen. Daarna kan je ze weer aanvullen met nieuwe tabletten (deze stop je in het bandje). De polsbandjes zijn een natuurlijke oplossing, want de bandjes zijn vrij van chemicaliën. Het bandje is in verschillende kleuren verkrijgbaar en ook met stoere printjes. Leuk voor kinderen dus!

Mosquitno heeft ook polsbandjes die tegen muggen beschermen. Deze verspreiden 72 uur citronellageur. Met deze bandjes kan je ook zwemmen, maar dat verkort wel de werking van het bandje. Het is niet aan te raden om het bandje bij kinderen jonger dan drie jaar om te doen, aangezien die op het bandje kunnen gaan sabbelen.

Prijs: Para’Kito vanaf €15,00. Mosquitno vanaf €8,99.

DEET

Dit goedje blokkeert het reukvermogen van muggen. DEET zit in lotions, sticks, verstuivers en sprays. Ze geven, afhankelijk van de concentratie, vijf tot tien uur beschermingen tegen muggen. Het nadeel van DEET is dat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het kan de slijmvliezen namelijk irriteren. Daarom moet je dit spul niet in een afgesloten ruimte spuiten en je goed aan de gebruiksaanwijzing houden. Jonge kinderen kunnen ook last hebben van het product. Daarom is het niet aan te raden om dit product bij jonge kinderen te gebruiken. Ook kan het kunststof producten beschadigen. Een effectief goedje waar je uiterst voorzichtig mee om moet gaan.
Prijs: Vanaf €5,00

Citronella

Dit goedje houdt muggen enige tijd op afstand. Het is echter nooit wetenschappelijk bewezen dat citronella echt werkt. Het voordeel van dit goedje is dat citronella honderd procent natuurlijk is. Het brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Citronella kan je veilig bij je kinderen gebruiken.
Prijs: Vanaf €5,00

Wat moet je doen als die mug je kind te pakken heeft gekregen?

– Zorg dat je kind niet krabt aan de bulten. Dan stroomt er namelijk meer bloed naar de bult en gaat het nog meer jeuken. Plak eventueel een grote pleister op de bult zodat ze er niet aan kunnen krabben.
– Door een ijsklontje op de bult te houden kan je de jeuk tijdelijk verzachten.

Reageer op artikel:
Anti-muggen plan
Sluiten