Redactie
Redactie Opvoedstijlen 21 jun 2018

Zoon (6) leert dat “ook mannen helpen in huis”

Als vrouw in je eentje het huishouden doen? Geen haar op het hoofd van de Amerikaanse moeder Nikkole Paulun die daaraan denkt. De 23-jarige moeder leert haar zoon Lyle namelijk van jongs af aan dat ook de mannen een bijdrage horen te leveren.

In een post op Facebook schrijft Nikkole: “Mijn zoon zal nooit te ‘mannelijk’ zijn om te koken of huishoudelijke klussen te doen.” Volgens haar zal zoonlief “het soort man zijn die de band van zijn auto verwisselt en ondertussen z’n stoofpotje in de gaten houdt. Eén die z’n was kan sorteren en het gras maait.”

Lakse mannen

Aan CBS News vertelt Nikkole dat ze door haar ‘klagende’ vriendinnen op het idee is gebracht. “Wat is er mis met mannen tegenwoordig?” vragen haar vriendinnen zich namelijk vaak af. “Ze doen dit niet, ze doen dat niet…” Nicole wilde daarom voorkomen dat haar zoon ook ooit één van die mannen wordt.

Niet erg om te doen

De kleine Lyle helpt al sinds zijn vierde mee in het huishouden. En niet alleen omdat dat moest, maar ook omdat hij het daadwerkelijk graag wilde doen. Zijn takenpakketje bestaat iedere dag uit het opmaken van zijn bed en het opruimen van zijn kamer. Nu het jongetje bijna zeven jaar oud is, krijgt hij ook een klein zakcentje voor extra hulp.

Levensles

Aan CBS News vertelt Nikkole dat ze hoopt dat andere ouders die haar post lezen zullen realiseren dat het nooit te vroeg is om je kinderen belangrijke levenslessen bij de brengen. “Hoe eerder, hoe beter, is mijn mening”, vindt de jonge moeder. “En dat begint allemaal bij mijzelf.”

Lees ook: Meehelpen thuis jong geleerd is oud gedaan

Bron: CBS News

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Zoon (6) leert dat “ook mannen helpen in huis”
Sluiten