Redactie
Redactie Gezondheid 21 jun 2018

Zoon plast steeds in broek

antwoord

Bij kinderen die opeens weer in hun broek plassen, terwijl ze daarvoor zindelijk waren kun je aan verschillende oorzaken denken:

  • Kinderen vergeten vaak te plassen als ze druk bezig zijn op school of met spelen. Leg je zoon goed uit dat op tijd plassen en – zeker ook – goed uitplassen belangrijk is. Probeer dit te blijven herhalen, zodat hij zich dat steeds beter zal herinneren.
  • Kleine beetjes urineverlies kunnen ook een symptoom van een urineweginfectie zijn. Blaasontsteking komt weliswaar vaker voor bij meisjes dan bij jongens, maar aangezien hij te vroeg geboren is kan hij weer sneller een blaasontsteking krijgen dan jongens die op tijd geboren zijn.
  • Wanneer een kind last van obstipatie heeft, kan daardoor ook ongewild urineverlies ontstaan. Houd zijn poepgedrag in de gaten, zorg dat hij voldoende drinkt en voldoende vezels eet. Soms is er voor een periode een laxeermiddel nodig wat via de apotheek te verkrijgen is.

Als kinderen moeite hebben met het ophouden van zowel hun urine als hun ontlasting kan dat veroorzaakt zijn door een verkeerd gebruik van de bekkenbodemspieren. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan oefeningen met je kind doen om dat te verhelpen.

Reageer op artikel:
Zoon plast steeds in broek
Sluiten