Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018

Zoon steelt geld

antwoord

Wat lastig om er alleen voor te staan in dit soort situaties. Het valt niet mee om dan én de sfeer in huis een beetje goed te houden én de juiste grenzen te stellen voor je zoon. Maar dat is wel wat hier echt nodig is. 
Als het bespreken en confronteren niet heeft geholpen, lijkt het mij nu zaak om allereerst te zorgen dat het niet meer kan gebeuren. Hoe vervelend ook: laat geen geld en portemonnees meer ‘slingeren’, maar draag het bij je, zodat hij nergens geld kan vinden. 
Ik weet niet of hij zakgeld krijgt, maar zo ja, dan zou ik hem vertellen dat als je merkt dat er geld weg is, je het verschil inhoudt van zijn zakgeld. Zo laat je hem direct de consequenties voelen van zijn daden. Als je dit afspreekt of mededeelt, moet je het ook wel echt doorvoeren. 
Op dit moment heeft hij duidelijk heel directe sturing nodig. Die sturing en die grenzen moet jij hem als vader geven, hoe moeilijk dat ook is, zeker als je er alleen voor staat. Geef heel duidelijk aan dat je bepaald gedrag afkeurt en dat daar consequenties op volgen. 

Wellicht helpt het om eens met een deskundige te praten. Door daar je verhaal uitgebreider te doen en meer te vertellen over je zoon en zijn gedrag, kan die deskundige wellicht met je meedenken over wat er achter dit gedrag zit en je helpen met gerichte adviezen. 
Iemand steelt niet zomaar, daar zit iets achter. Op deze leeftijd moeten jongeren zelf gemotiveerd zijn om hulp te krijgen, maar als hij dat niet is, kun jij in elk geval hulp krijgen bij hoe jij als vader hiermee kunt omgaan. De huisarts kan je helpen aan geschikte adressen in de buurt. Veel succes!!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Zoon steelt geld
Sluiten