Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018

Zorg kinderen eerlijk delen, beter voor seksleven

Als ouders de zorg voor hun kinderen eerlijk verdelen, heeft dat een positief effect op de relatie en hun seksleven. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Science Daily kwam onlangs met de resultaten van een onderzoek van sociologen van de Georgia State University onder 900 heteroseksuele stellen met kinderen. Er is hierbij gekeken naar fysieke taken in het gezin en taken die vooral draaien om spelen met het kind, waaronder sport en spelletjes, vertelt Carlson, een van de onderzoekers. Het onderzoek heeft het voeden van de kinderen niet meegenomen.

Moeder zorgt

In gezinnen waarbij de moeder grotendeels voor de kinderen zorgt, bleken zowel de man als de vrouw minder blij te zijn met hun relatie en seksleven. “Als we kijken naar zorg voor kinderen, zien we duidelijk verschil als de moeder grotendeels verantwoordelijk is voor de zorg en de rest”, legt hij uit. 'Dan is de ontevredenheid over het seksleven het grootst.'

Vaders

Als vaders de meeste zorgtaken op zich nemen, heeft dit bijna geen invloed op de kwaliteit van de relatie. Ook hebben ouders in dat geval even vaak seks als de koppels die de zorg eerlijk verdeelden. Wel zijn de vaders minder tevreden over het seksleven in dit geval.

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Zorg kinderen eerlijk delen, beter voor seksleven
Sluiten