Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Vrije Tijd 23 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

10x gratis uitjes voor de herfstvakantie 

 

De herfst is aangebroken. Nog een paar weken en het is herfstvakantie. Wil jij het zuinig aan doen? Lees dan eens deze 10 tips voor de herfstvakantie. Allemaal gratis, maar bezoek van tevoren wel de websites om te kijken of je moet reserveren.

Gratis! Daar houden we van. En dat zijn deze 10 uitjes voor in de herfstvakantie

  • Naar het bos of het strand. Altijd leuk voor in de vakantie. Lekker struinen en ondertussen dingen verzamelen waar je dan dan thuis weer iets van kunt knutselen.

Middeleews losbollen

  • Ga naar Gouda op Zotte Zaterdag, 16 oktober. Een middeleeuws festival met kwakzalvers, zwaardvechters en mandenmakers, zingende nonnen, kaas en middeleeuwse spellen.

 

  • Heb je een Museumjaarkaart, dan is de herfstvakantie de ultieme week om naar een museum te gaan, want dan is het Rabo Museumkidsweek. Met kinderactiviteiten in héél veel musea én een Museumkids Escape Game.

 

  • De Kinderboekenweek, met dit jaar als thema ‘Worden wat je wil’, begint traditiegetrouw in de week voor de herfstvakantie en loopt door tot en met het eerste weekend van de vakantie. Hou de agenda van de bieb in je buurt in de gaten, want veel bibliotheken organiseren activiteiten rond de Kinderboekenweek.

 

  • Ondek in informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte hoe de nieuwste havens zijn aangelegd en stap in de toekomst. Vlieg met een VR-bril over de havens van Rotterdam, ervaar hoe het voelt om een groot baggerschip te besturen of om containers op een schip te laden. Tegen betaling kun je eventueel ook nog een rondvaart maken met de FutureLand Ferry of een rondrit in de automatische containerterminal met de FutureLand Express.

 

  • In Schoorl is genoeg te beleven voor een hele dag. Fietsen of wandelen is altijd een optie natuurlijk, maar wie het Klimduin van 51 meter hoog ziet, wil niets liever dan daar vanaf rollen. Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer is een blotevoetenpad en een speelbos met boompoppen en een waterspeelplek waar kinderen eindeloos kunnen kliederen met zand, water en sluisjes.

 

  • Lelystad heeft een eigen Belevenissenbos. Verspreid over 40 hectare bos en weide zijn hier talloze speelplekken, met toestellen die geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Er zijn hindernissen, kilometerslange routes, waterspeelplekken en een kudde vrij levende paarden. Meer dan genoeg voor een avontuurlijk dagje!

Terug in de tijd

  • In het Drentse dorpje Orvelte ga je terug in de tijd. Bezoek de glasblazerij, aai de schapen in de schaapskooi, struin langs historische panden en ga naar een expositie of een atelier. Er is ook een ‘klimpad’ voor kinderen, het houten pad van Theodoor. Hier kunnen ze Theodoor horen knorren, in een holle boom klimmen, muziek maken en zich verstoppen in het vossenhol. Let op: bijna alles is gratis, maar voor sommige activiteiten wordt wel entree gevraagd, zoals de paardentram en een aantal musea.

 

  • In de (overdekte) Verkeerstuin Amersfoort kunnen kinderen (3 tot 12 jaar) op woensdag en op zondagmiddag over een parcours rijden met skelters. Ook buiten is er plek om lekker te crossen.

 

  • Geïnteresseerd in geschiedenis? In het interactieve museum Hoge Woerd in De Meern kun je een 2000 jaar oud Romeins schip bewonderen, de muren van het imposante fort beklimmen en door de geschiedenis reizen. Na het museumbezoek kun je eventueel nog naar het Maximapark ernaast, een prachtige plek om lekker rond te lopen of de Vlindertuin te bezoeken.

 

https://www.jmouders.nl/herfstvakantie-in-zicht-plan-deze-leuke-momenten-in-voor-samen-met-je-kind/

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.