Redactie
Redactie Opvoedstijlen 6 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

15 x hierom komt je kind te laat op school

De ochtendspits met kinderen kan óntzettend hectisch zijn. Tanden poetsen, aankleden, ontbijten, alle schoolspullen mee en gaan! Voor de ene ouder is dit geen probleem, maar voor de ander… Is dit niet het sterkste punt. Want ja, er kan zoveel misgaan in één ochtend!

15 x te laat komen op school

En daar zijn deze 15 hilarische en herkenbare situaties een goed voorbeeld van.

1. Terwijl je je kind uit bed probeert te halen blijkt er die nacht rond een uur of één een duivelse combinatie van monsters en enge mannen in de slaapkamer binnengevallen te zijn. En dit moest ’s nachts door vaderlief onderzocht worden. Je kind moe, papa moe.

2. Je dochter staat erop om haar Elsa-jurk aan te trekken omdat ze dat gister op het filmpje heeft gezien – thanks, YouTube. Haar interpretatie: turquoise zomerjurkje met spaghettibandjes. Het is twee graden buiten.

3. Zoonlief daarentegen besluit dat zijn broek ‘raar’ aanvoelt en ontzettend kriebelt…

4. Terwijl je je dochter verzoekt om een keuze te maken uit de drie leuke outfit-opties, worden ze alle drie verworpen. Dan kom je met een nieuwe optie, maar ook deze optie is natuurlijk afschuwelijk. Uiteindelijk trekt ze een T-shirt en een legging aan… Yep, moederschap is loslaten.

5. Je dochter heeft er nog eens over nagedacht, en haar ondergoed voelt opeens ook héél raar aan. Nadat ze drie verschillende paren heeft geprobeerd besluit jij toch maar het gesprek aan te gaan: iedere onderbroek is hetzelfde en er is niets – maar dan ook helemaal niets – raars aan!

6. Zijn we dan nu klaar met aankleden? Nee, zeker niet! Je zoon besluit dat hij een hekel heeft aan zijn sokken. Hij wil de sokken van gisteren aan: die zaten tenminste wel lekker. “Oké, dus die moet ik nu maar voor jou gewoon gaan wassen?”

7. Dochter ontdekt dat de manicure – die de oppas gister met liefde gegeven heeft – er onmiddellijk afgehaald moet worden. En oh ja, ze wil dat je de nagels opnieuw lakt in een andere kleur. Nu meteen.

8. Terwijl je aan je dochter uitlegt dat de manicure toch echt even zal moeten wachten, gooit haar kleine broertje de doos met 200 + puzzelstukjes om. Vervolgens probeert hij ze op te eten. Wellicht is het ontbijt-tijd?

9. Je kind kan niet beslissen of ‘ie ontbijtgranen, een cracker met kaas of een cracker met worst wil. De oplossing? Jij moet ze alle drie voor hem maken. Plus: een appel met pindakaas.

10. Je hebt je dochter de verkeerde drinkbeker gegeven. Ze wilde de roze in plaats van de blauwe. Je bent een monster.

11. Zoonlief staat er daarentegen op dat hij een grote-mensen-glas met melk krijgt. Twee minuten later morst hij het glas melk over de vloer. Adem in, adem uit…

12. Dochter wil haar haar in twee staartjes… Nee, toch maar in één grote paardenstaart… Nee, gewoon een haarband.

13. Je moet je kind er voor de honderdste aan herinneren dat hij gymschoenen naar school moet meenemen, want hij heeft gymles. Nadat jullie eindelijk de deur uit kunnen gaan, ruik je opeens toch een vreemde geur. Yep, dat is de luier van de jongste.

14. Onderweg naar school realiseer je je dat je de jas van je kind thuis bent vergeten (hij wilde zijn jas namelijk niet in de auto dragen). Nadat je met jezelf de discussie bent aangegaan of het de moeite waard is om terug te keren, kom je toch tot de conclusie dat je wel terug moet.

15. Dan komen jullie op school aan en zeg je tegen je kinderen dat jullie moeten opschieten omdat jullie al aan de late kant zijn. Maar je kind verkondigt dat hij eerst nog een goede grap moet vertellen. “Schat, deze hele ochtend voelt als één grote grap!”

Bron: Popsugar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.