redactie
redactie Vrije Tijd 2 jun 2019

26 dingen om samen met de kinderen te doen bij mooi weer!

Als het lekker weer is buiten dan denk je natuurlijk strand, naar buiten en water. De kinderen vermaken zich wel, maar toch tippen we 27 leuke dingen om samen met de kinderen te doen bij mooi weer rondom je huis. Waterballonnengevecht!

1. Flessenvoetbal

Nodig: een paar grote frisdrank- of waterflessen en een voetbal.

2. Waterballonnen gevecht

Gewapend met een emmer waterballonnen heeft je kind de middag van zijn/haar leven. Wil je niet al die troep in huis? Dan is deze waterballon vuller misschien wel iets voor jou.

3. Bootje varen

Hiervoor moeten je kids natuurlijk wel ietsje ouder zijn en een zwemdiploma hebben. Maar lekker door de sloten varen is hartstikke verkoelend.

4. Waterglijbaan

Hoe het komt dat het zo goed glijd? Geen idee, want er komt geen zeep aan te pas (maakt het natuurlijk wel nóg leuker). Fantastisch om op een veldje in de buurt te doen. Hier kun je hem kopen.

5. Maak een tent

Verzamel samen een paar takken of bezems en maak er een oud laken aan vast. Paar kussens erbij en je hebt een heerlijk plekje waar je in de schaduw een boek kunt lezen.

6. Snoephappen

Heel ouderwets, maar zeker verfrissend. Met je mond op zoek naar het snoepje in een bak water!

7. Waterpistool gevecht

Niet origineel maar daarom niet minder leuk. Zorg voor waterpistolen en verzamel zoveel mogelijk kids en dan… schieten maar!

Bekijk ook deze acht briljante DIY’s voor waterpret >

8. Maak thuis een zandkasteel met magic sand

Want hé, welk kind vind magic sand niet leuk?

9. Wie houdt de ballon het langst omhoog?

Alles wat je nodig hebt is een ballon en een waterpistool. Met het water uit het pistool hou je de ballon omhoog. En dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt!

10. Leer de hond een trucje

Voor je het weet zijn je kinderen weer een paar uur verder. En op zich best handig, dat je hondje nu ook een poot kan geven.

11. Waterpistoolschilderij maken

Maak een groot canvas vast aan een buitenmuur (of zet hem stevig vast op een ezel). Vul een waterpistool met gekleurd water (dat je kunt maken met gekleurd verfpoeder) en verven maar!

12. Ga naar het strand

Woon je dicht bij het strand? Dan is dit de ideale dagbesteding! Kinderen kunnen zich uren vermaken met een schep en emmertje.

Zo maak je de mooiste foto’s op het strand >

Voor de warme, maar niet super warme dagen:

13. Stand-in-de-mand

Een typisch geval van: hoe meer zielen hoe meer vreugd. ‘Stand in de mand en de bal is voor…’ Wil je de regels nog even doorlezen? Je vindt ze hier.

14. Pluk een bos bloemen

Maak samen een mooi boeket met bloemen die jullie vonden in de tuin!

15. Levend Stratego

Een bloedstollend spel voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Er zijn minimaal 12 kinderen voor nodig, dus dit is ideaal om te spelen op een kinderfeestje. Kinderen krijgen allemaal een rang en moeten de vlag van de tegenpartij veroveren. De precieze regels en rangen lees je hier>

16. Jeu des Boules

Leuk voor jong en oud en overal te spelen. Een hele hoop plezier met vriendjes of familie is gegarandeerd!

17. Stoepranden

Niet voor iedereen mogelijk, want je hebt wel een straat nodig waar aan twee kanten stoepranden zitten. Het is een ontzettend leuke manier voor kinderen om hun balbehendigheid te verbeteren.

18. Maak HELE GROTE bellenblaas met een twee stokjes en touw

Lekker buiten kliederen en rondspetteren.

19. Ik-verklaar-de-oorlog

Iedereen heeft een stukje stoepkrijt nodig. Ieder kind kiest een land en het aantal landen wordt verdeeld over een cirkel. Het kind dat aan de beurt is verklaard de oorlog aan een land en dat kind moet drie rondjes om het speelveld heen rennen. En ze moeten stoppen zodra hij/zij dat gedaan heeft. Dan mag diegene proberen kinderen, vanuit zijn land, in de buurt aan te tikken. Lukt dat? Dan wordt het deel onder de voeten van het kind zijn land. Wie de meeste landjes heeft, wint. Hier vind je nogmaals de spelregels>

20. Picknicken

Het maakt niet uit hoe oud je kind is: picknicken blijft leuk. Alleen de voorpret al, samen broodjes smeren en een tas inpakken. Vergeet niet een bal of een ander stuk speelgoed, dan kunnen ze daarna nog voetballen.

21. Op de fiets naar opa en oma

Of iemand anders die lief is en in de buurt woont.

22. Touwtjespringen

Alles wat je nodig hebt is een groot touw en wat behendigheid. Simpel maar erg doeltreffend.

23. Capture the flag

Het spel wordt gespeeld in twee teams. Ieder team krijgt een vlag aan het begin van het spel en die mogen de leden dan ergens verstoppen (hij mag daarna niet meer verplaatst worden!). Door slimme trucs en afleiding manoeuvres moeten ze de vlag van de tegenpartij veroveren. De bewaker van de vlag mag de tegenstanders aftikken die dan weer terug moeten naar hun eigen deel, om het vervolgens weer opnieuw te proberen. Het is het beste om het te spelen in een park of grote openluchtruimte met veel obstakels.

24. IJsjes maken bij extra mooi weer

En daarna natuurlijk meteen opeten! Met een quick pop maker maak je binnen tien minuten je eigen gezonde ijsje. Kijk voor lekkere recepten even hier >

25. Knutsel buiten een vlieger in elkaar

Natuurlijk wel even opschilderen voordat hij de lucht in gaat!

26. Croquet met de kinderen

Een ook nog eens een hartstikke leuk familiespel! Koop bij een speelgoedwinkel een familieset met poortjes en croquethamers. En maak je klaar voor een hele middag plezier!

En als het weer gaat regenen? Deze dingen kun je binnen doen als het regent.

Reageer op artikel:
26 dingen om samen met de kinderen te doen bij mooi weer!
Sluiten