Redactie
Redactie Ouders 5 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

5 manieren om je kinderen zoet te houden als je ze moet meenemen naar werk

Soms zijn er van die dagen waarop je handen tekort schiet en je de kinderen even mee moet nemen naar werk tot je partner je kan aflossen. Je baas vindt dit gelukkig prima, maar voor jou is het zo makkelijk nog niet. Met deze 5 tips houd je de kinderen zoet en kan jij vrijwel helemaal zen je werk doen.

Zet de kinderen aan het werk

Je begint eerst met het laten zien van jouw werkplek en je vertelt je kind wat je hier allemaal doet. Vervolgens geef je hen een mini taakje en zet je hen aan het werk. Terwijl mama haar verslagen afmaakt kan het kind namelijk ook heel goed helpen door haar eigen verslagjes te maken. Voorzie hem of haar van pen en papier en geef ze een opgave.

LEES OOK: Typische dingen die we doen gewoon omdat onze moeder het ook deed.

Geef hen een project

Kinderen zijn tegenwoordig vaak heel goed met iPads en dergelijke. Dus wat het opzoeken van informatie betreft weten zij vaak enorm veel. Vraag hen iets uit te zoeken voor mama en dit in kaart te brengen. Houd het wel simpel zoals een online tekening die vervolgens offline nagemaakt kan worden.

Speelgoed

Neem vooral voldoende speelgoed mee, denk aan: Lego, puzzles, alpaca’s en meer van dit soort dingen. Geef hen een plekje waar ze niemand tot last zijn en heerlijk kunnen spelen. In dit hoekje mogen zij lekker troep maken met al het speelgoed en fijn spelen. Opruimen doen jullie namelijk wanneer de werkdag erop zit.

Klusjes doen

Kinderen vinden het fijn om nodig te zijn, dus laat hen vooral kleine klusjes doen. Ze vinden het bijvoorbeeld te gek om mee te gaan met de stagiaire die de lunch verzorgt. Meelopen naar het postkantoor is ook te gek en zelfs koffie uitdelen is een feest. Laat dit jouw kleine vooral doen.

Laat hen de dag vastleggen

De kleine man of vrouw vindt het waarschijnlijk prachtig op kantoor. Er gaat een wereld voor hen open en dit willen ze het liefste vastleggen. Wat mag! Neem vooral een camera mee (eentje die kapot mag), en laat jouw kleine beelden vastleggen die hij of zij spannend vindt. Of dit nu gaat om al die laptops of de broodjes bij de lunch, het is allemaal een groot feest.

LEES OOK: Dit is hoe je je minder snel altijd maar druk voelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.