redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

8 voordelen van jong moeder worden

Natuurlijk kun je het krijgen van een baby niet plannen en is het maar afwachten wanneer je mama wordt. Maar word je een stuk jonger dan gemiddeld (29,5 jaar) voor het eerst moeder, dan zitten hier zeker voordelen aan.

1. Voor altijd jong

Je zult de rest van je leven te horen krijgen; ‘Jeetje, wat ben jij een jonge moeder'. Hoe ouder je wordt, hoe leuker je het zult vinden als mensen dit zeggen.

2. Zo weer in shape

Hoe jonger, hoe makkelijker je lichaam weer herstelt van een zwangerschap. Je was dan ook vast zo weer in shape na de geboorte van je kind. Hoe fijn is dat.

3. Flexibel

Als je jong bent, ben je gewend om met minder geld rond te komen en waar nodig te improviseren en zit je ook minder vastgeroest in patronen. Kortom, je bent flexibel en dat maakt opvoeden een stuk makkelijker.

4. Weinig slaap nodig

Tot je zwanger werd, ging jij nog elk weekend uit. Je bent dus wel gewend aan weinig slaap; die onderbroken nachten kan je makkelijk hebben.

5. Je bent cool

Grote kans dat je een goede band met je kind opbouwt en straks misschien zelfs wel eens mee op stap mag. Want zo’n jonge moeder is gewoon heel cool. En dat vinden z’n vrienden ook.

6. Jonge grootouders

Als jonge moeder zijn je ouders zelf waarschijnlijk ook niet zo oud en dus nog fit genoeg om regelmatig op te passen. Handig!

7. Kans om achterkleinkinderen nog mee te maken

Het zou zo maar kunnen dat je je achterkleinkinderen nog mee gaat maken of zelfs je achterkleinkinderen. Hoe bijzonder zou dat zijn?

8. Nog een heel leven te gaan

Als je vriendinnen aan kinderen beginnen, is die van jou al groot en heb je weer alle vrijheid. En nog genoeg energie en jaren voor de boeg om al je andere dromen uit te laten komen. Maar zover is het gelukkig nog lang niet…

Werd jij op later leeftijd pas moeder? Ook dat heeft voordelen! Lees het artikel '8 voordelen van later moeder worden'.

Reageer op artikel:
8 voordelen van jong moeder worden
Sluiten