Redactie
Redactie Mentale gezondheid 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

8 x dit is leuk aan een meisjesmoeder zijn!

Meisjes tuttig en kattig? Jij weet als moeder van een meisje wel beter! Er zijn heel wat positieve kanten aan het hebben van een dochter. Dit is leuk aan een meisjesmoeder!

Leuk aan een meisjesmoeder? Een heleboel!

1. Een meisje heb je voor het leven

…een zoon maar voor even. Ken je die uitdrukking? Oftwel; een dochter zal altijd close blijven met haar moeder. Als klein meisje komt ze regelmatig met je kletsen en als ze ouder is, zal je dochter je dagelijks bellen, mailen, appen of langskomen om bij te praten.

2. Lekker rustig

Meisjes kunnen zich meestal goed zelf vermaken. Ze spelen uren op hun kamer met de poppen, kunnen eindeloos tekeningen maken aan de keukentafel of rustig op de bank een boekje lezen. Ideaal, want zo heb jij alle tijd om je mail te checken, dat telefoontje te doen of de was erin te gooien.

3. Shoppen

Winkelen is een feest voor en met je dochter. Ze wordt helemaal blij van die glitterrok die je voor haar hebt gekocht en vindt het gezellig om samen de stad in te gaan. Ook zal ze je van jonge leeftijd haar mening geven over wat jij draagt en ziet ze het meteen als je iets nieuws hebt. ‘Leuke shawl, mam!’ Gevolgd door; ‘Mag ik die lenen?’

4. Tutten

Met een dochter kan je heerlijk tutten. Ze vindt het heerlijk als je haar haar mooi invlecht en als ze jouw nagels mag lakken of je mag opmaken. En daarna zichzelf natuurlijk.

5. Herkenning

Met een dochter herleeft je eigen jeugd. Je begrijpt hoe fijn het is om de Barbies te spelen en hoe blij ze wordt van een nieuw shirt met de afbeelding van een schattig diertje. En ook de lastige momenten die je dochter meemaakt, zoals echte meidenruzies, komen jou bekend voor. Hierdoor kun je haar het advies geven dat ze nodig heeft.

6. Leren is een eitje

Meisjes kunnen zich vaak beter concentreren dan jongens. Hierdoor zijn ze sneller zindelijk, leren ze makkelijker, maken ze zonder hulp hun huiswerk en zit jij niet jaren in een veel te warm zwembad; dat A-diploma is zo binnen.

7. Dansen en zingen

Heb je een dochter dan ben jij vast volledig op de hoogte van de nieuwste Kinderen voor Kinderen hits of de Top 40, want er wordt heel wat gedanst en gezongen in huis. Ook heeft ze ongetwijfeld een tijd op ballet-, streetdance- of musicalles gezeten. En dans jij regelmatig met haar mee door de kamer…

8. Grote voorbeeld

Is het je wel eens opgevallen hoe vaak jouw dochter dingen hetzelfde als jij doet? Niet zo gek, ze kijkt tegen jou op. Jij bent haar rolmodel en haar idool. Een verantwoordelijke taak, maar ook een hele mooie!

https://www.jmouders.nl/jongensmoeder-10x-dit-herken-jij-als-geen-ander/

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.