Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 18 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Marit (37): ‘Ik heb een affaire met mijn collega, terwijl hij een gezin heeft’

Het liefdesleven van Marit is eigenlijk altijd al turbulent geweest. Vaak dacht ze dat een langdurige relatie niet aan haar besteed was, totdat ze Esra ontmoette en settelde. Toch bleek het niet genoeg, ze kreeg een affaire met een collega. “Als andere collega’s niet in de buurt waren, raakten we elkaar aan en knuffelden we met elkaar.”

“Mijn relatie met Esra voelde meteen goed en na een aantal maanden trok hij al bij mij in. In het begin was het wennen om met iemand samen te wonen, maar ik merkte dat het mij rust gaf. Met Esra was het heerlijk om ’s avonds lekker op de bank te ploffen en thuis te zijn.

Ik kreeg een affaire met een collega

Esra en ik waren het er in de begin van de relatie al over eens dat er geen kinderen kwamen. Hij is erg gericht op zijn carrière en zelf haal ik ook veel energie uit mijn werk. Omdat we allebei onregelmatige uren werken, komt het nog wel eens voor dat we elkaar een paar avonden achter elkaar niet zien. Voor ons beiden is dit geen probleem, we doen genoeg leuke dingen samen op andere dagen.

Op de woongroep waar ik werk, is het altijd gezellig. Als je zoveel tijd met elkaar besteedt in de instelling, ook vaak tot laat in de avond, wordt de band met collega’s erg hecht. Ik kon vooral goed praten met Leon. Hij was een aantal jaar jonger dan ik en woont samen met zijn vrouw en kleine kinderen. We konden altijd lachen om elkaars flauwe grappen, maar begonnen ook steeds vaker diepgaande gesprekken te voeren. Deze gesprekken gingen regelmatig over onze relaties.

Flirterige grapjes

Zo kwam ik erachter dat Leon zijn perfecte gezinnetje, helemaal niet zo perfect was. Hij werd compleet opgezogen door de dagelijkse sleur thuis en kon hier niet goed met zijn vrouw over praten. Ik merkte dat ik het erg gezellig begon te vinden om op de avonddiensten met hem te kletsen en dat ik naar onze volgende diensten uit begon te kijken. Ik voelde ook van zijn kant dat hij het leuk vond. Het begon met flirterige grapjes: ‘Als ik geen vrouw had, zou ik je mee uit eten vragen.’

Ik voelde me gevleid, ook al wist ik dat het grapjes waren. Ik maakte ook grapjes terug op de werkvloer. Uiteindelijk noemden andere collega’s ons ‘het getrouwde stel’. Na enkele maanden, begonnen we ook met elkaar te appen buiten werktijd. Eerst nog als grap, maar al snel werden het serieuze, seksueel getinte appjes. Op een avond appte hij dat hij zich steeds vaker begon af te vragen hoe het zou zijn om seks met mij te hebben. De toon was gezet.

De appjes werden steeds uitdagender en we beschreven wat we met elkaar wilden doen in bed. We moesten natuurlijk voorzichtig zijn, want ik had een relatie en hij een had een vrouw. Ook zijn relaties tussen collega’s bij ons niet toegestaan. In alle opzichten was het een verboden affaire.

De spanning liep op

Als andere collega’s niet in de buurt waren, raakten we elkaar aan en knuffelden we met elkaar. De spanning liep uiteindelijk zo hoog op, dat ik hem op een avond bij mij thuis uitnodigde toen Esra met zijn vrienden een weekend weg was. Hij kwam langs en het duurde niet lang voordat we met elkaar het bed indoken. De vrijpartij zelf was redelijk snel voorbij. Het was eigenlijk een tegenvaller na maanden van voorspel. We voelden ons ook allebei een beetje ongemakkelijk bij de affaire.

Toch hield het niet op en we bleven berichtjes naar elkaar sturen. We spraken stiekem met elkaar af en deelden ook nog steeds onze relatieperikelen. Ik begon steeds meer te twijfelen over mijn eigen relatie en dacht erover na om er met Leon vandoor te gaan. Tot Leon op een dag op werk vertelde dat zijn vrouw weer zwanger was. Hij gooide het gewoon in de groep, waar andere collega’s bijzaten. Ik wist niet wat ik hoorde. Ze hadden toch zo’n slechte relatie met elkaar? Dat is in ieder geval wat hij aan mij vertelde. Ik wist niet hoe ik moest reageren en ik liep weg.

Het was een spel

Leon kwam even later achter mij aan en probeerde het uit te leggen. Opeens deed hij heel laconiek over onze affaire. Of het niets was, wat wij samen hadden. Het was een grapje, een spel. Ik voelde me voor de gek gehouden, maar was ook teleurgesteld in mezelf. Ik had me volledig laten meeslepen.

Ik heb mijn relatie verwaarloosd en daar heb ik spijt van. Ik heb ervoor gekozen om Esra niets te vertellen over mijn escapades. Een enorm schuldgevoel heb ik wel, maar als ik het vertel is onze relatie voorgoed verpest. We doen weer vaker dingen samen en ik probeer echt meer tijd in onze relatie te steken. Ik zie Leon nog wel op de werkvloer, zijn vrouw is bijna uitgerekend. Hij probeert af en toe nog een avance te maken, maar ik ben er klaar mee. Ik heb te lang met een leugen geleefd.”

Emotioneel vreemdgaan: 3 manieren waarop dit kan gebeuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.