Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor alle echte prinsjes en prinsesjes: er is nu een barbiepop van koningin Elizabeth

Terwijl wij ons voorbereiden op de 55ste verjaardag van koning Willem-Alexander, mocht koningin Elizabeth afgelopen week 96 kaarjes uitblazen. Om dat te vieren heeft poppenreus Mattel een wel heel bijzondere barbiepop uitgebracht: een pop van Queen Elizabeth.

Koningin Elizabeth is namelijk niet alleen jarig, ook staat haar verjaardag gelijk aan een bijzonder jubileum. De koningin zit maar liefst 70 jaar op de troon.

Barbiepop van koningin Elizabeth

Voor Mattel is het reden genoeg om koningin Elizabeth te vereren met een eigen barbiepop. De pop is geïnspireerd op een van haar meest iconische looks. Ze draagt een elegante ivoorkleurige jurk met een blauwe sjerp en onderscheidingen. Haar koninklijke outfit is afgemaakt met een tiara, die is gebaseerd op de tiara die koningin Elizabeth droeg tijdens haar bruiloft met prins Philip in 1947. En vooruit, ze ziet er een tikkie jonger (rimpelvrij!) uit dan nu.

Barbie’s Tribute Series

De barbiepop van koningin Elizabeth is onderdeel van Barbie’s Tribute Series, waarmee Mattel afgelopen jaar is gestart. Met deze collectie viert Mattel ‘visionairs wiens ongelooflijke bijdragen hebben bijgedragen aan het vormgeven en beïnvloeden van de cultuur’. Een pop geïnspireerd op de Amerikaanse tv-actrice Lucille Ball trapte de collectie af. Mattel koos voor Lucille Ball omdat ze een pionier voor vrouwen in de showbizz is geweest.

Voor jonge kinderen is het mooi om te zien hoe een iconisch merk als Barbie belangrijke historische vrouwelijke figuren neerzet als leiders, makers en pioniers voor nieuwe generaties.

Verkrijgbaar

De Queen Elizabeth II pop is  voor 75 dollar (omgerekend zo’n 70 euro) verkrijgbaar via de website van Mattel en bij Amazon, Harrods, Hamley’s, Selfridges & John Lewis.

Spelen met poppen

Wist je trouwens dat spelen met poppen belangrijke voordelen heeft voor je kind? Dat wordt al jaren gezegd, maar nu is het ook bewezen door baanbrekend onderzoek van de neurowetenschap. Hieruit is het volgende gebleken: zelfs als kinderen in hun eentje met poppen spelen, dan zijn hun hersenen op dezelfde manier actief als wanneer ze met vriendjes spelen. Dat is een belangrijke uitkomst, want dit betekent dat kinderen al spelenderwijs in hun eentje bepaalde sociale vaardigheden kunnen oefenen.

10x tips voor het ontwikkelen van een groter inlevingsvermogen bij je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.