Laura Saija
Laura Saija Uncategorized 4 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Bodine (31): ‘Elke oppas rent gillend weg’

Bodine en haar man Joost kregen in rap tempo kinderen. In drie jaar tijd hebben ze drie kinderen op de wereld gezet. Jolie is inmiddels 4, Lux is 2,5 jaar en Joy is net 1 geworden.

Nu hebben ze moeite met het vinden van een oppas. “Na een uur belde mijn moeder al op dat we weer terug moesten komen.”

Oppas

“Vooral de babytijd met Joy was pittig, omdat we op dat moment ook nog een dreumes en een peuter rond hadden lopen. Alle drie de kinderen zijn ook ontzettend druk en ze produceren samen veel geluid.

Nu, een jaar na de geboorte van de jongste, willen we af en toe wat ruimte voor onszelf en onze relatie. Ik ben namelijk al twee jaar niet naar de kapper geweest en Joost en ik zijn al drie jaar niet op date geweest.

Tijd voor onszelf

Die dingen komen we gewoon niet zo snel van als je drie kleine kinderen hebt, het was meer standje overleven. Nu we het gevoel hebben dat we in iets rustiger vaarwater terecht zijn gekomen, willen we toch weer wat meer aan onszelf denken.

De mogelijkheden zijn beperkt. De kinderen gaan wel twee dagen naar de kinderopvang, maar dan ben ik aan het werk. Door de week is Joost ook veel aan het werk. De eerste oppas die we vroegen was mijn moeder.

Teruggeroepen

Ze kwam langs en we gingen naar een restaurant bij ons in de buurt. Na een uur belde mijn moeder al op dat we weer terug moesten komen. Joy was aan het spugen en Lux wilde niet naar bed, waardoor Jolie ook niet kon slapen.

We hadden net eten besteld, dus dat hadden we maar mee naar huis genomen. De volgende keer vroegen we de moeder van Joost om op te passen. Omdat we niet weer in de situatie wilden komen dat we eten mee moesten nemen, besloten we samen naar een foodfestival te gaan.

Niet meer oppassen

Gewoon overdag, lekker casual en zo konden we ook elk moment weer weggaan. Ook mijn schoonmoeder belde na anderhalf uur dat ze gek werd van de kinderen. Ze waren super druk en de hele tent aan het afbreken. De oudste twee kregen steeds ruzie met elkaar. Beide moeders gaven aan alleen nog op één of twee kinderen te willen passen en niet op alle drie.

We deden nog drie pogingen om uit eten te gaan en regelden een oppas via een oppasapp, maar dat werd ook een drama. De kinderen wilden niet naar bed en gooiden met het avondeten. De oppassen wilden niet meer terugkomen.

Laatste hoop

Onze laatste hoop was een meisje uit de straat van 13. De kinderen zijn gek op haar en zij op hen. Juist dat kinderlijke in haar zorgt voor een goede dynamiek. Ze is nu één keer overdag geweest en dat ging op zich goed en is voor herhaling vatbaar.

Het enige probleem is dat haar moeder stand-by moet staan, voor als er iets gebeurt, en dat ze maximaal een uur op wil passen. De kinderen willen ook niet weer dat er een vreemde langs komt om op te passen, dus het 13-jarige buurmeisje is momenteel alles wat we hebben.”

Francine (30) laat haar kinderen thuis naakt lopen: ‘Oppas heeft er moeite mee’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.