Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Celine (44): ‘Mijn zoon betrapte ons tijdens de daad’

Je moet er niet aan denken en toch overkomt het veel ouders. Betrapt worden tijdens de seks door je eigen kind. Als alles onder de dekens plaatsvindt is dat nog tot daaraan toe, maar wat als je écht in vol ornaat wordt gesnapt tijdens de daad? Deze moeder maakte het mee.

“Mijn man en ik zijn al zestien jaar samen, maar we hebben nog steeds een fijn en bloeiend seksleven. Iets waar we natuurlijk zelf heel gelukkig mee zijn. Zeker aangezien we ook al twee kinderen samen hebben, ben ik erg tevreden over onze fysieke prestaties.

Twee zoons

We hebben twee zoons, Jens van veertien en Tom van elf. We hebben ze allebei rond hun tiende voor het eerst seksuele voorlichting gegeven. Iets waar ze erg ongemakkelijk van werden overigens. Verder wordt er binnen ons gezin niet heel veel gepraat over seks. Soms komt het voorbij, door iets in het nieuws bijvoorbeeld, maar het is niet zo dat we tijdens het avondeten hun seksuele ontwikkeling bespreken.

Seksuele voorlichting: de volgende lessen moet je je kind meegeven

Klaarlichte dag

Het seksleven van mij en mijn man is dus in onze ogen goed. Gemiddeld doen we het denk ik zo’n drie tot vier keer per week. Meestal ‘s avonds als de kinderen slapen, of ‘s ochtends in het weekend als ze beneden zijn, maar soms komt het ook weleens voor dat het midden op de dag gebeurt.

Zo ook een tijdje geleden. Het was zaterdagmiddag, Jens was naar een vriend en Tom was buiten aan het voetballen. We hadden zin en van het een kwam het ander. Omdat we ons alleen thuis waande hielden we ons niet in en omdat we zo opgingen in elkaar hadden we niet gehoord dat Tom thuis was gekomen.

Toen ik bijna mijn hoogtepunt bereikte, maakte ik bepaalde geluiden die ervoor zorgde dat Tom ging kijken wat er aan de hand was. Dus daar stond hij, in de deuropening en wij in vol ornaat bezig met ‘de daad’. Geen dekens en geen schemering, gewoon op klaarlichte dag.

Niet praten

Tom deed zo snel hij kon de deur weer dicht en onze ‘mood’ was meteen over. Zo snel we konden kleedden we ons aan, maar Tom was verdwenen. Pas een uur later kwam hij weer thuis. Hij keek ons niet aan en wilde niet praten.

Natuurlijk hebben we ons verontschuldigd, dat hij dat van zijn ouders moest zien en hebben we gezegd dat we de deur op slot hadden moeten doen. We hebben hem ook geprobeerd uit te leggen dat het eigenlijk goed is dat zijn ouders elkaar nog zo leuk vinden, maar Tom zei geen woord.

Twee weken geleden

Inmiddels is het al twee weken geleden, maar Tom gedraagt zich nog steeds anders. Hij is minder vrolijk, kijkt ons nauwelijks aan en is erg stil. Ik ben bang dat we hem hiermee hebben beschadigd, maar iedere keer als we erover met hem in gesprek willen gaan loopt hij weg. Ik voel me enorm schuldig en weet me geen raad meer.

Als klap op de vuurpijl durf ik bijna niet meer met mijn man naar bed te gaan. Bang dat Tom ons hoort. Sinds het voorval hebben we het nog maar één keer gedaan en dat voelde alles behalve vrij. Ik was steeds bang dat we betrapt zouden worden, hield angstvallig de dekens over me heen en durfde geen geluid te maken. Ik heb geen idee hoe we hiermee verder moeten…”

Ilona: ‘Ik las in het dagboek van mijn dochter dat ze is ontmaagd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.