Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Columnist Sjors: ‘Ik hoop dat mijn vier jongens die familieband later blijven koesteren.’

Sjors (35) is een energieke thuisblijfmoeder van vier jongens (12, 8, 4 en 2 jaar). Met een huis vol mannen is haar leven nooit saai en is er altijd wel iets of iemand die haar aandacht vraagt. Op J/M ouders doet ze verslag van hun drukke maar gezellige huishouden.

Column: Familieband koesteren

Het is weekend en de ochtend verloopt soepeltjes. We roepen iedereen naar beneden voor een gezamenlijk ontbijt. We dekken de tafel en eten lekkere broodjes. De koffie wordt gezet en het eten kan beginnen. Iedereen praat honderduit alsof we elkaar dagen niet hebben gesproken. Ik geniet altijd van dit moment. Het enthousiaste getetter, het onrustige gewiebel, onbeperkt hongerig en het volle 100% aanwezig. Mijn man vindt dit heftig, te veel geluid en te veel onrust. Ik lach omdat ik weet dat hij het niet kan filteren in de vroege ochtend en hij er toch stiekem van geniet.

Toch slaat het binnen no time om en is het oorlog. De een zit de ander in de weg, en ze kunnen niet van elkaar afblijven. Er gaat een glas drinken om, iemand pakt de vork van een de ander en *PETS* er wordt uitgehaald. We moeten onze stem verheffen als we zeggen dat ze normaal moeten doen en van elkaar af moeten blijven. Het werkt niet meteen, onze woorden maken dat de een na de ander boos doet of begint te huilen. Maar zo snel als de oorlog ontstaat zo snel is het ook weer vergeten en verdwenen. Voor we het weten spelen ze alweer een zelfverzonnen spel met kussens.

sjors
Bron: Instagram

Later als ze groot zijn

Vier jongens, allemaal anders en toch zoveel gelijkenissen. Ondanks het leeftijdverschil zijn ze vaak een team, slapen ze graag samen en verzinnen ze samen de gekste spelletjes. Ze helpen elkaar maar maken ook ruzie omdat ieder zijn grens ergens anders ligt. Maar meestal hebben ze de grootste lol.

Als ik ze zo samen zie spelen denk ik soms aan mijn eigen broer. Hij woont niet om de hoek maar desondanks zien we elkaar graag en daar ben ik blij om. Ik besef maar al te goed dat de band tussen broer en zus bijzonder is. Dat het geen garantie is dat je elkaar, eenmaal volwassen, nog steeds graag ziet. Wel weet ik dat ik hier heel veel tijd in wil steken voor nu maar zeker ook voor de fijne herinneringen later. Wie weet doen ze er wat mee. Het mooiste zou zijn dat ze het vasthouden en meenemen voor later als ze zelf kindjes mogen krijgen. Dat ze die familieband altijd blijven koesteren, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

Sjors (35) is een energieke thuisblijfmoeder van vier jongens (12, 8, 4 en 2 jaar). In 2016 zette ze samen met haar man Tattoo Studio Hooks Ink op. Daarnaast kan ze met sporten en muziek haar energie kwijt, heeft ze een zwak voor boeken en houdt ze van echte thee en goed eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.