Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

In contact komen met andere moeders? Zo maak je meer mom-friends

Moeder zijn is geweldig, maar het is ook fijn om kwesties over het moederschap te kunnen delen met andere moeders. Voor sommige vrouwen is dat vanzelfsprekend, die hebben in hun omgeving veel mede-mama’s. Voor andere vrouwen is het lastiger, als je bijvoorbeeld weinig andere moeders kent kun je je al gauw eenzaam voelen. Op deze manier voorkom jij die eenzaamheid en kom je in contact met andere moeders.

Wil je graag meer optrekken met andere mommy’s, vind je het leuk om af en toe een playdate te hebben met de kinderen of zoek je gewoon iemand om even je ei bij kwijt te kunnen? Op deze manieren scoor jij nieuwe mom-friends.

Andere moeders leren kennen

In contact komen met andere mama’s is niet zo moeilijk als je misschien denkt.

1. Zwangerschapsyoga of gym

Maak een goede start direct als je zwanger bent en ga een les of workshop volgen. Vaak zit je dan bij andere vrouwen die rond dezelfde datum uitgerekend zijn, dat schept meteen een band. Maak een gezamelijke appgroep (als die er nog niet is) en het begin van een vriendschap (en heel veel playdates) is gelegd.

2. Babyzwemmen, babymassage of peutergym

Ben je punt 1 al voorbij? Niet getreurd, er zijn meer plekken om andere moeders te ontmoeten. Zo kun je met je kindje naar babyzwemmen, babymassage of peutergym. Maar er zijn ook nog veel andere cursussen voor moeder en kind. Zoek iets uit bij jou in de buurt dat je leuk lijkt en je ontmoet gegarandeerd andere moeders!

3. Social Media

Social media is dé plek om in contact te raken met andere mommy’s. Zo kun je op door middel van foto’s en hashtags andere moeders te zoeken. En op Facebook zijn verschillende groepen te vinden voor moeders. Deze zijn bijvoorbeeld op basis van een plaatsnaam, regio of iets anders gerelateerd aan ouderschap.

4. Mommyfriends.nl

Wil je gericht op zoek naar andere moeders? Kijk dan eens op Mommyfriends.nl. Via een matchingsysteem worden hier moeders aan elkaar gekoppeld. Er zijn groepen waar je elkaar kan ontmoeten en je kunt erkenning vinden in de blogs die op de site te vinden zijn.

5. Mama café

In veel steden vind je tegenwoordig een Mama café, hier vind je andere moeders die gezellig willen kletsen over dingen als opvoeden en borstvoeding. Kijk eens naar de mogelijkheden bij jou in de buurt en neem een keer gezellig deel.

6. Sporten

Tegenwoordig zijn er verschillende sportklassen en cursussen speciaal voor moeders. Kijk bijvoorbeeld eens naar Mom in Balance met locaties door heel Nederland. Maar er zijn in jouw omgeving ongetwijfeld ook andere initiatieven te vinden.

Lees ook:

10x waarom het zo fijn is om andere moeders als vriendinnen te hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.