Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Opvoeden 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ouders opgelet: deze 7 dingen hebben kinderen echt niet nodig

Je doet alles voor je kids. En soms kan je het gewoon niet laten om hen net even wat extra te verwennen. Tegen beter weten in, want je weet ook wel dat je kind heus niet zoveel nodig heeft. Sterker nog, geef hem een lege kartonnen doos en hij is al blij. Deze onderstaande dingen heeft je kind dan ook echt niet nodig.

Tijden veranderen natuurlijk. Vroeger speelden kinderen buiten met andere kinderen, nu gaat hun voorkeur misschien wel uit naar de tablet. Je ziet alleen maar perfecte leventjes op social media en wilt dat jouw kids niks tekort komen. Maar achteraf zul je je realiseren dat je kinderen bepaalde dingen echt niet nodig hebben.

Dingen die je kind niet nodig heeft

Geloof ons, sommige dingen heeft je kind echt niet nodig. Neem deze voorbeelden:

1. Een vloer waar je van kunt eten

Het is echt niet nodig om je vloer constant vrij te maken van alle bacteriën. De vijfsecondenregel bestaat niet voor niks.

2. Boerenkoolfrietjes en groene smoothies als lunch

Tuurlijk wil je dat je kind voedzame stoffen binnenkrijgt en niet vies opkijkt van gezond eten. Maar als jij af en toe een knijpfruit of een simpel bammetje als lunch wilt geven, kan dat ook prima.

3. Gladgestreken kleding

Het is leuk als je er tijd voor hebt, maar kids hebben het echt niet nodig om er altijd maar gelikt bij te lopen. Psst, even uithangen of een handstomer kan ook al wonderen verrichten ;-).

4. Tien naschoolse activiteiten

Leuk als het kan, maar niet nodig. Kinderen hebben de ruimte en de juiste plekken nodig om te leren en te groeien, maar dat hoeft niet bij drie verschillende sporten.

5. Allerlei foefjes

Er bestaan al borden met zuignapjes die je aan de tafel kunt leven, kniebescherming voor kruipers, een soort pet waardoor shampoo uit je ogen blijft, thermometers in de vorm van eendjes, ga nog maar even door. Leuk om te hebben misschien, maar niet per se nodig.

6. Ouders die nooit ruzie hebben

We schreven eerder al of je als ouders zijnde negatieve emoties zou moeten verbergen voor je kind. Je wilt natuurlijk niet dat je kind denkt dat het zijn schuld is, of dat hij de emotie ‘vangt’. Toch is het niet meer dan normaal dat je aan je kids laat zien dat ook jij en je partner menselijke wezens zijn. Bovendien kan het je kind zelf ook helpen om leren om te gaan met zijn eigen emoties.

7. Altijd maar spelen met je kind

Ach, je kleine vindt het zo leuk als je even mee doet met het theekransje. Maar na het zesde (mini) kopje koffie ben jij er eigenlijk wel weer klaar mee.. Als je er niet van geniet, hoef je niet mee te spelen, dat is helemaal oké.

https://www.jmouders.nl/soort-vriendjes-kind-liever-niet/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.