Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Persoonlijke verhalen 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Moet ik mijn dreumes Sinterklaascadeaus geven, omdat de rest van de familie ook krijgt?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Diede (28) haar dilemma voor: “Moet ik mijn dreumes Sinterklaascadeaus geven, omdat de rest van de familie ook krijgt?”

“Het is weer zo ver: Sinterklaas is in het land. De afgelopen twee weken staat de familiegroepsapp in het teken van dit kinderfeest. We willen namelijk met de familie Sinterklaas vieren, net zoals we vier jaar geleden en al die jaren daarvoor ook deden. De hele familie doet mee: ooms, tantes, neven, nichten en opa en oma. Mijn man en ik zijn samen met onze dreumes ook van de partij.

Sinterklaasspel met cadeautjes

Door corona hebben we twee jaar geen Sinterklaas kunnen vieren met z’n allen en vorig jaar is het er gewoon niet van gekomen. Dit jaar willen we de traditie weer oppakken en gaan we gezellig samen een Sinterklaasspel spelen. Met cadeautjes uiteraard, die je door middel van het spel kan winnen. Onze dochter is nu anderhalf jaar en doet natuurlijk niet met het spel mee, maar ze is er wel bij.

Voor de kinderen die te jong zijn voor het spel, kopen de ouders zelf cadeautjes. Nu vind ik het niet nodig dat mijn dochter Sinterklaascadeaus krijgt, want ze begrijpt het hele Sinterklaasgebeuren toch niet. Sowieso is ze nog te jong om überhaupt iets van cadeautjes te snappen, dus vind ik het niet nodig om die moeite daarvoor te doen. Toen ik dit liet vallen tijdens een verjaardag van mijn tante, was lang niet iedereen het hiermee eens.

Zielig

Mijn nicht zei dat haar kinderen allebei gewoon een cadeautje krijgen. Haar oudste is 4 jaar en haar jongste is 1 jaar. Ze vindt het zielig als één van haar kinderen wel een cadeau krijgt en de ander niet. Dat begrijp ik op zich nog wel, maar ik heb geen andere kinderen en ik vind het gewoon zonde van het geld om iets te kopen als het niet per se nodig is.

Dilemma

Een paar familieleden snappen mij wel en zouden hetzelfde doen als ik, ook mijn man vindt het niet nodig, maar een paar anderen vinden het zielig voor onze dochter. Daardoor ga ik toch twijfelen: moet ik mijn dreumes Sinterklaascadeaus geven, omdat de rest van de familie ook krijgt? Of moet ik gewoon naar mijn eerste ingeving luisteren en het geld daarvoor besparen?”

Unpopular opinion: ‘Wij slaan Sinterklaas vanaf nu helemaal over’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.