Lise Steegmans
Lise Steegmans Scheiden 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Actrice Drew Barrymore openhartig over co-ouderschap: ‘Het heeft ook voordelen’

Co-ouderschap, het heeft zo z’n voor- en nadelen. Actrice Drew Barrymore (47) mist haar kinderen enorm als ze bij hun vader zijn. Toch ziet ze ook een waardevol voordeel: “Beide ouders hebben soms een vrije dag.”

Drew Barrymore trouwde in 2012 met Will Kopelman. Samen kregen ze twee kinderen, Olive (9) en Frankie (7). In 2016 gingen ze uit elkaar en maakte Drew Barrymore meteen duidelijk dat ze kozen voor co-ouderschap.

Drew Barrymore over kinderen en co-ouderschap

Het moeilijkste aan co-ouderschap vindt Drew Barrymore het gemis op dagen dat de kinderen bij hun vader zijn. Want, zo vertelt ze in Parents Magazine, “omdat dat niet het plan was”. Het voordeel is dat beide ouders soms een vrije dag hebben.

Angstaanjagend en eenzaam

In eerdere interviews sprak Drew Barrymore openhartig over haar ervaringen als moeder en gaf ze toe dat ze het moederschap soms als angstaanjagend en eenzaam ervaart. “Ik had niet verwacht dat ik me zo lang in zo’n vecht- of vluchtmodus zou voelen. Ik had een veel romantischer en gezelliger beeld van kinderen krijgen en in plaats daarvan was ik gewoon doodsbang’, zei ze toen. “Ik sliep veel te weinig, kon niet eten, was de hele tijd nerveus en niemand had me verteld hoe intimiderend en overweldigend het kon zijn. Daar was ik niet echt op voorbereid.”

Boodschap voor andere moeders

De actrice, die op de Amerikaanse televisie een eigen talkshow heeft, voelde zich daarom ook eenzaam. Die boodschap geeft ze jonge moeders graag mee. “Als er andere moeders zijn die zich in het begin zo voelden, ben je niet de enige, ik voelde me ook zo.”

Mijlpaal

Overigens deelt Drew Barrymore, die toch wel bekend staat om haar humor, in Parents Magazine, ook een belangrijke mijlpaal die ze onlangs als moeder beleefde. “Ik heb mijn dochter Olive eindelijk zover dat ze meehelpt met het in- en uitruimen van de vaatwasser.”

Scheiding

In een gezamenlijk statement lieten Barrymore en Kopelman in 2016 weten dat ze gingen scheiden. “Helaas gaat ons gezin uit elkaar, hoewel dit niet betekent dat we geen gezin meer zijn.”

4x praktische tips voor succesvol co-ouderschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.