Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 7 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

7 dingen uit Frozen 2 die alleen volwassenen begrijpen

De makers van Frozen zijn niet gek. Ze weten wie de bioscoopkaartjes voor de kinderen betalen. Dus verstopten ze ook in Frozen 2 weer veel leuke grapjes die alleen volwassenen zullen begrijpen. Zo blijft het ook voor de ouders leuk. Wij zetten de dingen waar wij om moesten grinniken voor je op een rij.

Frozen 2 is een grote hit. De film is momenteel zelfs de meest succesvolle animatiefilm ooit. Hij leverde tot nu toe wereldwijd een mega bedrag van 1,18 miljard euro op. In Nederland alleen was de film goed voor meer dan acht miljoen euro.

Dingen uit Frozen 2 die alleen volwassenen begrijpen

Grote kans dus dat jij Frozen 2 al hebt gezien. Moest jij ook lachen om deze momenten?

1. Anna’s dirty jokes

Anna is niet altijd zo onschuldig als ze eruit ziet. Ze maakt namelijk af en toe best een ondeugend grapje.

Wanneer ze samen met Kristoff op de slee zit bijvoorbeeld, en Elsa en Olaf achterin liggen te slapen, vraagt Anna: “Wat zullen we doen?” Waarbij ze haar lippen tuit. Kristoff vraagt rendier Sven vervolgens om de kar even op de weg te houden. Dat wordt vast meer dan alleen een kusje denken wij.

Maar de (wat ons betreft) leukste zit helemaal aan het einde. Als Kristoff zich heeft opgedoft in een strak pak en zich er duidelijk niet prettig bij voelt, zegt Anna namelijk: “Ik zie jou toch liever in leer.” Oke… Anna, dirty girl.

2. Elsa draagt leggings

Eentje voor de moeders, want iedere vrouw begrijpt dat je niet de wereld kunt redden (of een huishouden runnen) in een prinsessenjurk toch? De makers vonden dat blijkbaar ook niet realistisch, want op een gegeven moment vervangt Elsa haar jurk voor een comfy legging. Wij begrijpen het wel.

3. De spanning tussen Elsa en Honingmarijn

Voordat de film verscheen werd er al veel gespeculeerd over de seksuele geaardheid van Elsa. Zou ze een vriendin krijgen in Frozen 2? Zo ver gingen de bedenkers (nog) niet, maar we zagen toch duidelijk de vonk overspringen tussen Honingmarijn en Elsa. Wij zijn nu al benieuwd naar het vervolg.

4. Bohemian Rhapsody

Hij staat al jaren bovenaan in de top 2000, toch zullen weinig kids de clip van Bohemian Rhapsody kennen. Jij daarentegen ziet ongetwijfeld meteen het hoofd van Freddie Mercury voor je. De scene waarin Kristoff Lost in the woods zingt heeft namelijk beelden die precies overeenkomen met de clip van Queen.

5. Olaf is Marilyn Monroe

Hebben jouw kinderen de film The seven year itch met Marilyn Monroe gezien? Waarschijnlijk niet. Maar jij herkent waarschijnlijk wel het beeld waarin Olaf zijn opwaaiende “rokje” tegenhoudt. Net als Marilyn in de wereldberoemde scene op het windrooster.

6. Hans Christian Andersen wordt vermeld

Wist je dat Frozen is gebaseerd op het Deense Snedronningen van Hans Christian Andersen? In de film wordt daar een subtiele verwijzing naar gemaakt. In een flashback vraagt de moeder van Elsa en Anna namelijk aan hun vader welk boek hij leest. Hij antwoordt met “een nieuwe Deense auteur”. Daarmee bedoelt hij Andersen.

7. Elsa kan Let it go niet meer horen

Persoonlijk favoriet op de redactie. Als Elsa een beeld van zichzelf terug ziet waarop de Let it go zingt vindt ze dat duidelijk niet prettig. Ze trekt een vies gezicht en wuift het snel weg. Ze kan de wereldwijde hit duidelijk niet meer horen. En iedereen met een dochter begrijpt haar.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.