Redactie
Redactie Feestdagen 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen geld? Toch een verjaardagsfeestje!

Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje als hij jarig is, toch? Helaas is dit niet voor ieder kind weggelegd vanwege geldgebrek. Mieke Deiters en Renée Kranenberg vinden dat ieder kind zijn verjaardag moet kunnen vieren en riepen de stichting Uitgestelde Kinderfeestjes in het leven. 

Een verjaardagsfeestje voor alle kinderen!

Het is niet alleen erg vervelend als een kind zelf geen verjaardagfeestje kan geven, maar het gevolg is ook dat een kind hierdoor zelf minder snel wordt uitgenodigd voor een ander feestje. Zo raakt een kind misschien in een isolement. Medeoprichter Mieke maakte dit zelf van dichtbij mee. “Met de stichting willen we juist de sociale interactie en acceptatie stimuleren, het kind moet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Zeker in de belangrijke vormende jaren van de basisschool leeftijd.”

Flinke financiële aderlating

De stichting richt zich op 61.000 kinderen en gezinnen voor wie een kinderfeestje niet te betalen is. “Kinderen zien vaak niet het verschil: oh, zij woont in een flat. Ouders zien het veel sneller. De situatie bij gezinnen in armoede is in veel gevallen zelfs zo dat kinderen op de eigen verjaardag thuis gehouden worden. Uit schaamte. Als de kinderen worden uitgenodigd voor een feestje van iemand anders, wordt er in veel gevallen een excuus verzonnen waarom het kind niet kan komen, omdat ze het cadeautje niet kunnen betalen.”

Hulpverleners een belangrijke schakel

Ouders kunnen via een hulpverlener de stichting ‘Uitgestelde Kinderfeestjes’ inzetten. Kinderen merken er zelf niets van dat hun verjaardag niet door hun ouders betaald wordt. Ze voelen zich dus niet anders dan andere kinderen. Hulpverleners zijn dan ook de belangrijke schakel in het verhaal. “Zij weten welke kinderen er in aanmerking komen. Daarom moeten zij de aanvraag doen. We willen met zoveel mogelijk hulpverleners samenwerken. We hopen dat we binnen drie jaar net zo bekend zijn als ‘Het Vergeten Kind’ of ‘Warchild’. Elk kind verdient het namelijk om zijn verjaardagsfeestje te kunnen vieren!” 

Afhankelijk van donerende bedrijven

Op de website uitgesteldekinderfeestjes.nl komen alle feestjes te staan die beschikbaar zijn gesteld door feestaanbieders zoals speelparadijzen en pretparken. “We hebben al meerdere feestjesaanbieders gesproken. Ze waren allemaal meteen positief. Bedrijven in dit segment doneren graag feestjes om deze doelgroep te helpen. Dit geeft meteen invulling aan hun maatschappelijke doelstelling. Win-Win dus.”

 

Mieke Deiters en Renée Kranenberg van Uitgestelde Kinderfeestjes 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.