Vera Guldemeester
Vera Guldemeester School 8 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Monique (35): ‘Mijn zoontje wordt gepest om zijn gehoorapparaten’

Wanneer je kind op school wordt gepest dan breekt je moederhart natuurlijk. Zo ook bij de 35-jarige Monique. “Het doet me ontzettend veel pijn om hem zo te zien en we overwegen zelfs om hem naar een andere school te doen. Maar wie zegt dat hij daar ook niet gepest wordt om zijn gehoorapparaten?”

“Met de ouders van de pesters valt niet te praten. Die zeggen dat hun kinderen niks doen.”

Grote liefde met gehoorapparaten

“Toen ik veertien jaar geleden tijdens een avondje uit mijn grote liefde Frank tegenkwam vielen mij naast zijn grote blauwe ogen ook zijn gehoorapparaten op. Ik heb hier nooit een probleem van gemaakt. Ik vond dat hem dat juist bijzonder maakte. Aan de kant van Frank zijn vader zitten gehoorproblemen in de familie. Niet alleen Frank, maar ook zijn broertjes hebben gehoorapparaten. Frank kan met zijn twee vrienden, zoals hij de gehoorapparaten noemt, prima horen.”  

Zwangerschap

Tien jaar geleden werd Monique zwanger. Ze kon haar geluk niet op. “Maar toch zat ik wel met de erfelijke gehoorproblemen in mijn hoofd. Zou onze baby ook gehoorproblemen krijgen? Ik hoopte met heel mijn hart van niet, maar eenmaal na de bevalling bleek dat Devon slecht scoorde bij de gehoortest. Na veel testen kwamen we erachter dat ook ons zoontje gehoorproblemen heeft. Hij heeft dan ook al van kleins af aan gehoorapparaten.”

Pesterijen om zijn gehoorapparaten

“Eigenlijk ging het leven met gehoorapparaten ontzettend goed. Devon was een blij mannetje en was niet anders dan andere kinderen. Het ging goed tot we rond zijn achtste verjaardag gingen verhuizen naar een ander dorp, waardoor Devon van school moest wisselen. Al kort nadat hij daar startte werd hij gepest om zijn gehoorapparaten. Hij werd niet alleen uitgescholden, ook werd er expres gefluisterd zodat hij het moeilijk kon verstaan. Ook zijn de gehoorapparaten een paar keer uit z’n oren getrokken, waarbij er zelfs één kapot is gegaan. Frank en ik zijn al diverse keren in gesprek geweest met zijn lerares, de directrice van de school en met de ouders van de pestkoppen, maar de pesterijen stoppen helaas niet. Met de ouders van de pesters valt niet te praten. Die zeggen dat hun kinderen niks doen.”

We hebben een ander kind

“Devon is in de afgelopen anderhalf jaar van een blij kind veranderd in een stil kind . Dit gepest raakt hem echt. Frank en ik overwegen om hem naar een andere school iets verder uit de buurt te doen. Maar wie zegt dat hij daar ook niet om zijn gehoorapparaten gepest gaat worden? Het is een moeilijke beslissing…”

https://www.jmouders.nl/mijn-kleuter-praat-niet-in-de-klas/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.