Famme.nl
Famme.nl Opvoeden 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Don’t try this at home! 5x mega gevaarlijke TikTok trends voor kinderen

Even gezellig even door TikTok scrollen… voor je het weet kom je de ene na de andere spannende challenge tegen. De filmpjes, die als entertainment bedoeld zijn, zijn vaak onschuldig. Toch hebben sommige trends een iets minder onschuldig karakter.

Zo wil jij je kids behoeden van deze gevaarlijke trends.

Gevaarlijke trends

Vaak zijn trends op TikTok gekoppeld aan muziek. Zo wordt het nummer I’ll never forget you van Noisettes gebruikt in video’s waarin TikTokkers een ode brengen aan de persoon in hun leven die een bijzondere indruk heeft gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld een vakantieliefde zijn, of een vriend(in) uit hun middelbare schooltijd.

Toch gaan niet alle trends over een nostalgisch gevoel bij een oude vriendschap/romance. Van deze trends hoop jij in ieder geval niet dat je kinderen eraan mee gaan doen.

1. Benadryl challenge

Tijdens deze trend gaat het om het innemen van (een te hoge dosis)  medicijn Diphenhydramine. Dit medicijn is op doktersrecept verkrijgbaar en is een geneesmiddel tegen reisziekte. In Nederland wordt het medicijn verkocht als Dramamine (of Benadil). TikTokkers filmen zichzelf wanneer ze een hoge dosis innemen, maar staan niet stil bij de gevaarlijke gevolgen.

2. Black-out challenge

Een andere challenge waarbij kinderen niet nadenken over de desastreuze gevolgen is de zogenaamde black-out challenge waarbij kinderen zolang mogelijk hun adem inhouden, om vervolgens te filmen hoe zo flauwvallen. Tenminste.. dat is het doel. Kinderen lopen kans op hersenbeschadiging, of komen in het ergste geval te overlijden. Zo kwam ook Joshua Haileyesus (12) afgelopen jaar nog in het nieuws toen hij mee wilde doen aan de challenge. Uiteindelijk heeft zijn tweelingbroer hem bewusteloos gevonden. Na twee weken hersendood in het ziekenhuis te liggen, is de tiener uiteindelijk overleden.

3. Devious lick

Deze TikTok challenge is weliswaar nog maar één maand trending, maar heeft nu al extreem veel schade aangericht. Letterlijk. In deze challenge maken kinderen een video (meestal op de wc van hun school) en vertellen trots wat ze kapot hebben gemaakt. No worries, jij bent niet gek dat je niet begrijpt wat hier leuk aan is. Wij snappen het ook niet.

4. Fire Challenge

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het er bij deze TikTok challenge heet aan toe. Kinderen tekenen een figuurtje op een spiegel met ontvlambare vloeistof om er volgens een aansteker bij te houden. Het is dan de bedoeling dat het figuurtje zal branden. Creatief, maar natuurlijk levensgevaarlijk.

5. Tanden veilen

Auuuwwwww! Wij kregen spontaan pijn aan onze voortanden toen we deze trend bekeken. Het ziet er niet alleen pijnlijk uit, maar het is ook nog eens heel gevaarlijk. Kinderen filmen hoe ze hun tanden veilen. What.The.F?! Tandartsen waarschuwen voor de gevolgen: pijn, gevoelige tanden en ontstekingen.

https://www.jmouders.nl/internet-challenges-onder-pubers-onschuldig-nee-oerdom/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cyber Purify

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.