Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 28 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Had ik maar nooit… ‘Een kortpittig kapsel genomen toen ik moeder werd’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Sophie (36). Sophie heeft spijt dat ze een kortpittig kapsel heeft genomen toen ze moeder werd.

“Na een zoektocht van jaren had ik eindelijk mijn prins op het witte paard gevonden die met mij een gezin wilde stichten. Ik kon mijn geluk niet op, zeker niet toen ik al snel zwanger bleek te zijn.

Veel alleen met zoon

Na de bevalling merkte ik al snel dat ik het moederschap best wel pittig vond. Mijn vriend maakte lange dagen, waardoor ik veel met onze zoon alleen was. Op sommige dagen had ik het zo druk met hem dat ik niet eens tijd had om te douchen. Mijn haar zat dagenlang in een knot op mijn hoofd. Ik zag er niet uit.

Trekken aan haar

Toen onze baby ook nog aan mijn lange haar ging trekken, wist ik dat het tijd was om er de schaar in te laten zetten. Op die manier zou het veel sneller goed zitten en zou ik ook niet meer te maken hebben met grijpgrage handjes. Ik zocht op internet wat kortpittige kapsels uit en vroeg aan diverse mensen in mijn omgeving wat mij het mooiste zou staan. Dat zij mij stuk voor stuk voor gek verklaarden, dat maakte mij niet uit. Ik moest en zou een kortpittig kapsel.

Naar de kapper

Mijn moeder was zo lief om op de baby te passen, zodat ik naar de kapper kon. De kapper vroeg ook nog of ik het wel zeker wist. Er zou namelijk een heel stuk vanaf worden geknipt. Ik wist het zeker, dus hup, de schaar ging in mijn haar. Toen ik al mijn lokken op de grond zag vallen, kreeg ik het opeens heel benauwd. Waarom ben ik toch altijd zo impulsief en eigenwijs?

Spijt van kortpittig kapsel

In de kapsalon hield ik mij groot, maar om de hoek barstte ik in tranen uit. Wat had ik een spijt. Waarom moest ik opeens een kortpittig kapsel? Thuis wilde ik het liefst mijn spiegels in de prullenbak gooien. Ik leek wel een vrouw van zestig, met een opgeschoren nek. Het zag er niet uit. En het erge? Dit kapsel is nog veel moeilijker in model te brengen dan mijn lange haar. En mijn zoontje maakt het niet uit waar hij aan trekt: aan lang haar of aan haar van maar vier centimeter. Wat een stomme actie. Ik kan niet wachten tot het weer lang is.”

Overbodige babyspullen: dit vinden vrouwen de meest nutteloze aankopen voor een baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.