Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Had ik maar nooit… ‘De vriendin van mijn zoon meegenomen op wintersport’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Fabiola (43). Fabiola heeft spijt dat ze de vriendin van haar zoon heeft meegenomen op wintersport. 

“Ieder jaar gaan wij weer op wintersport. Niet alleen ons gezin gaat mee, maar ook de gezinnen van mijn twee zussen. Met z’n dertienen hebben we dan een week lang lol. We kijken ieder jaar bij thuiskomst alweer uit naar het jaar erop. 

Nieuw familielid

Onze zoon Sil (16) heeft sinds de zomer vaste verkering met Kirsten. Hij kon en wilde niet zonder haar op wintersport. Hij vroeg of ze mee mocht. Mijn man en ik vroegen of hij niet één weekje zonder haar kon. Hij zei van niet, dus gaven we onze toestemming. We hadden nog plek in de auto en in het chalet dat wij hadden gehuurd. Eén kind meer of minder, dat maakt ook niet uit. 

Drama

De reis naar Zwitserland ging goed. De kinderen zaten op de achterbank lekker films te kijken en mijn man en ik waren een podcast aan het luisteren. De eerste avond was het ook fijn. We aten in ons favoriete restaurant en het was zoals altijd gezellig. De ochtend daarna begon direct met drama toen de vriendin van mijn zoon ruzie kreeg met mijn nichtje. 

Iets onbenulligs 

De ruzie ging om iets onbenulligs. In de badkamer van het chalet, was er verwarring ontstaan over de make-up producten van de meiden. Volgens de vriendin van mijn zoon had mijn nichtje haar blush gestolen, terwijl mijn nichtje zei dat zij die ook had. Het resultaat: oorlog. Ik stelde direct voor om een nieuwe blush te kopen, maar nee. Volgens mevrouw ging het om het principe.

Nare sfeer

De rest van de vakantie, vijf dagen lang, zat de vriendin van mijn zoon overal met een lang gezicht bij. Het was zo jammer om te zien. We betaalden alles voor haar, maar ze kon er niet overheen stappen. Het ging om een blush, niet om iets ernstigs waar je boos om mag zijn. Mijn zoon bemoeide zich gelukkig nergens mee. Hij probeerde het in het begin te sussen tussen zijn vriendin en zijn nichtje, maar zag daarna ook wel in dat zijn vriendin zich dramatisch gedroeg. 

Volgende keer niet meer mee

Bij thuiskomst hebben mijn man en ik direct gezegd, dat we volgend jaar weer gewoon als gezin gaan. Ik heb echt spijt dat ik haar heb meegenomen op wintersport. Ik wil geen vriendinnen meer mee, wie het op dat moment ook is. Alleen de familie en niemand anders. Zoals vanouds.” 

Had ik maar nooit… ‘De beslissing genomen om met mijn puber naar het buitenland te vertrekken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.