Gedrag 11 mei 2019 Chiara Izelaar

Is dit de favo zithouding van je kind? Dan wordt ‘t tijd deze te veranderen!

Hoewel we als ouders zijnde veel aandacht besteden aan de opvoeding van onze kids zijn er altijd dingetjes die we over het hoofd zien. Zo is de positie waarin je kindje zit belangrijker dan je denk. Zo blijkt de “W” zitpositie – knietjes naar voren, beentjes langs de billetjes – nadelig te zijn voor de ontwikkeling van je kind.

Volgens experts ontwikkelen kinderen die na hun tweede verjaardag in deze positie blijven zitten niet de juiste kracht en balans die ze nodig hebben voor bepaalde motorische vaardigheden. Zo kunnen springen en rennen op latere leeftijd nog lastig worden. Ook kunnen de spieren in de benen, enkels en heupen strak gaan staan. Dit kan eventueel leiden tot heupdislocatie. Ook kan je kindje later lopen met zijn tenen naar binnen gekeerd.

Om deze gevolgen te voorkomen is het belangrijk om op te letten op de zitpositie van je kind. De welbekende kleermakerszit is bijvoorbeeld hartstikke onschuldig!

 

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is dit de favo zithouding van je kind? Dan wordt ‘t tijd deze te veranderen!
Sluiten