Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijke verhalen 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Joliens zoon pest zijn stiefzussen: ‘Hij wil mij niet delen’

Wanneer Joliens ex-partner plotseling komt te overlijden, breekt er een moeilijke tijd aan voor de alleenstaande moeder en haar zoon Max (12). Ze ontwikkelen een hechte band, waarbij er (als het aan Max ligt) geen plaats is voor stiefzussen.

“Bijna zes jaar geleden is de vader van Max overleden. Hij ging samen met zijn zoon naar een voetbalwedstrijd en heeft op de tribune een hartstilstand gehad. Later is hij in het ziekenhuis overleden.

Een moeilijke periode voor Max en Jolien

Dit was uiteraard een onwijs moeilijke en traumatische ervaring. Niet alleen voor Max, maar voor de hele familie. Toch wisten we er een (enigszins) positieve draai aan te geven. De band tussen mij en Max werd alleen maar sterker. We waren altijd al heel hecht, maar zijn na het overlijden van mijn ex alleen nog maar hechter geworden.

Die eerste vier jaar na het overlijden van Max’ vader waren oké. Er was verdriet, maar er waren ook heel veel mooie momenten. Samen hadden wij iets meegemaakt wat nooit iemand anders zou kunnen begrijpen.

Het was voor Max dan ook heel raar toen ik zo’n twee jaar geleden voor het eerst aandacht had voor een andere man. Ik kende deze man al een hele tijd maar heb hem altijd op afstand gehouden. Twee jaar geleden zijn we echter intiemer geworden en langzaam ontstond een relatie.

De zomer vakantie verliep niet als gepland

Deze man heeft twee dochters uit een eerder huwelijk. We wisten dat het voor Max en zijn dochters een gevoelige kwestie zou zijn dus we hebben het heel voorzichtig aan gepakt. Zijn dochters waren echter meteen open naar mij toe. Max daarentegen was heel afwachtend. Ik vond het logisch en wilde hem de tijd geven om aan het idee te wennen.

Deze zomer zijn we voor het eerst met z’n allen op vakantie geweest. Het plan was om voor drie weken naar Italië te gaan, maar we zijn na twee weken terug naar huis gegaan. Max was namelijk niet te genieten en vertoonden onacceptabel gedrag. Hij negeerde man partner en pestte zijn dochters.

Het pesten liep uit de hand waardoor zijn dochters iedere dag kwamen uithuilen. Ik vond het een moeilijke situatie. Ik heb namelijk ontzettend veel empathie voor Max en vindt dat hij al genoeg heeft meegemaakt voor een jongen van zijn leeftijd. Toch is dat geen reden om pestgedrag te vertonen. Ik snap wel waar het vandaan komt want ik weet dat hij me niet wil delen, maar ik kan moeilijk mijn eigen liefdesleven voor hem aan de kant schuiven.”

Pesten: “Je moet van je afbijten” werkt niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.