Laura Saija
Laura Saija Ouderschap 25 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Help je kind droog te blijven met een plaswekker

Heb je genoeg van nachtelijke ongelukjes en wil je je kind helpen droog te blijven? Een plaswekker kan de oplossing zijn.

We leggen uit wat je moet weten over het gebruik van een plaswekker, inclusief handige tips voor ouders.

Wat doet een plaswekker eigenlijk?

Een plaswekker is slim bedacht: zodra het broekje van je kind nat wordt, gaat er een wekker af. Hierdoor leert je kind wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan. Een geweldige manier om bewustzijn te creëren en vroegtijdig wakker te worden.

Hoe gebruik je een plaswekker?

Stel je voor: het is ‘s nachts en de wekker gaat af omdat het broekje nat is. Wat nu? Je kind kan zelf de wekker uitzetten, trekt vervolgens het natte broekje uit, gaat naar de wc en trekt een droog broekje aan. Beloon je kind met een sticker voor elke keer dat dit lukt. Een beetje extra motivatie kan geen kwaad.

Hoe leg je het aan je kind uit?

Laat je kind de eerste avond oefenen. Ze moeten zelf het broekje aantrekken en de wekker instellen. Daarna herhaal je samen het proces van uittrekken, verschonen en weer instellen. Die stickers als beloning maken het voor je kleintje extra leuk.

Mag je kind wel drinken?

Geen zorgen, je kind mag gewoon blijven drinken. De plaswekker helpt om op het goede moment naar de wc te gaan.

Wat kost een plaswekker?

Een plaswekker kun je huren bij de thuiszorgwinkel. Je kunt hem ook kopen voor tussen de 30 en 250 euro, afhankelijk van waar je hem haalt. Je hoeft niet per se de duurste met wifi en speciale onderbroeken te nemen. De basisversie doet prima zijn werk.

Werkt de plaswekker tegen bedplassen?

Volgens reviews zijn veel ouders positief over de plaswekker. Natuurlijk is elk gezin anders, dus het kan variëren. Het is het proberen waard, maar denk ook aan andere manieren en factoren die bedplassen kunnen beïnvloeden.

Met een plaswekker kunnen ouders op een leuke en effectieve manier hun kinderen helpen droog te blijven. Met wat geduld en de juiste aanpak wordt naar de wc gaan een eitje voor je kind.

Sharon: ‘Onze zoon bleef meer dan 8 jaar bedplassen, dit is wat ons hielp’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.