Sofie Obbens
Sofie Obbens Tiener 17 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Kinderen voor Kinderen start popgroep voor jonge tieners

Kinderen voor Kinderen komt met een nieuwe muziekgroep, genaamd NXT. De groep bestaat uit oud-leden van het kinderkoor en is voor een iets oudere doelgroep, voor kinderen van grofweg tussen de tien en dertien jaar.

Nieuwe sound

“Het is eigenlijk de next step na Kinderen voor Kinderen,” aldus Kinderen voor Kinderen-presentator Raïsha Zeegelaar tegen de NOS. “Een nieuwe sound voor een wat oudere doelgroep, met nieuwe onderwerpen.” 

Meegroeien

Normaal verlaat je Kinderen voor Kinderen als je in groep 7 zit. “Je gaat naar groep 8, je hebt je laatste toetsen en de musical. Dan ga je naar de eerste klas en begint er een heel nieuw leven. We willen meegroeien met onze kids”, zegt Zeegelaar.

Volwassenere liedjes

Inez hoort bij de nieuwe popgroep, waarvan de naam wordt uitgesproken als ‘Next’. “NXT is een kleinere groep dan Kinderen voor Kinderen, wij zijn met zijn twaalven. Wij hebben al wat meer ervaring omdat we al in het koor hebben gezeten. De liedjes zijn wat meer volwassen.”

Ze is heel blij dat ze nu bij NXT hoort. “Ik dacht dat ik uit het koor was en dat het dan zou eindigen. Maar nu gaat het nog door, dat is echt heel leuk.”

Armin van Buuren

Samen met Kinderpostzegels lanceert NXT de single Superkracht, dat ook het thema is van 100 jaar Kinderpostzegels. De muziek is geproduceerd door een van Nederlands meest succesvolle dj’s ooit: Armin van Buuren. Inez: “Ik kende al veel van zijn liedjes, dat we dan nu met hem samenwerken vind ik heel cool.”

NXT maakt taboes voor tieners bespreekbaar en moedigt ze aan te ontdekken wie ze zijn. Het nummer Superkracht gaat over in jezelf geloven. Raïsha Zeegelaar tegen de NOS: “Het nummer gaat over je uit te durven spreken, over je eigen ruimte mogen innemen en er te mogen staan.”

Grootste hits van Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen bestaat al bijna 45 jaar. Dit zijn de grootste hits allertijden.

1. Kinderen voor Kinderen

2. Ik heb zo waanzinnig gedroomd

3. Op een onbewoond eiland

4. Hahaha, je vader

5. Meidengroep

6. Als ik de baas zou zijn van het Journaal

7. Een been op de stoep

De mooiste levenslessen uit de Kinderen voor Kinderen liedjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.