Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 6 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

De leukste kinderfilms die deze zomer in de bioscoop te zien zijn

Naar de bioscoop gaan is altijd een goed idee. Van veel kinderen is het dan ook hun favoriete uitje. Een bakje popcorn of nacho’s, wat lekkers te drinken erbij en kijken maar. Ben je benieuwd welke kinderfilms er deze zomer in de bioscoop draaien? Hieronder hebben we wat titels voor je klaarstaan.

Of het nu buiten ontzettend warm is of keihard regent, naar de bioscoop gaan is altijd leuk. Deze zomer draait er bijna iedere week een nieuwe kinderfilm in de bioscoop. We kunnen dus wel zeggen dat de keuze reuze is. 

Leukste kinderfilms in bioscoop in zomer 2022 

In de zomervakantie zijn er veel leuke kinderfilms te zien die je eigenlijk niet kan missen. Van animatiefilms over dieren tot Nederlandse familiefilms: het is allemaal te zien deze zomer. Hieronder hebben we de films op een rijtje gezet. 

Kinderfilms in bioscoop in juli 2022

In juli zijn er meerdere kinderfilms te zien in de Nederlandse bioscopen. Wat dacht je van Knor, Samoerai Henk, Boeien of Moonbound? Hieronder lees je vanaf wanneer ze in de bioscoop draaien en waar ze over gaan.

Knor: 13 juli in de bioscoop

Waar gaat Knor over? 
Op zoek naar een leuke kinderfilm in de bioscoop? Knor is een goede optie. Babs krijgt van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau, genaamd Knor. Haar ouders zijn helemaal niet blij met het cadeau dat Babs voor haar negende verjaardag heeft gekregen. Van haar ouders mag ze Knor alleen houden als hij op puppycursus gaat. Opa blijkt hele andere plannen te hebben met Knor. Hij wil namelijk meedoen aan een worstenwedstrijd… Hoogste tijd om in te grijpen. 

Samoerai Henk: 20 juli in de bioscoop

Waar gaat Samoerai Henk over?
Henk is een vrolijke hond die al heel zijn leven droomt van een leven als samoerai in een land waar alle katten de baas zijn. Alle katten wantrouwen Henk, behalve Jimbo. Jimbo was ooit een grote samoerai die Henk met veel tegenzin onder zijn hoede neemt. Samen als twee echte samoerais vechten ze en beschermen ze hun stad tegen een gemene generaal. 

Boeien: 20 juli in de bioscoop

Waar gaat Boeien over?
Deze kinderfilm is in de bioscoop te zien vanaf 20 juli en is een echte aanrader: Boeien speelt zich af aan boord van cruiseschip ‘Rederij de Romantiek’. Ravi en haar stiefbroertje Benja gaan met hun ouders als samengesteld gezin op vakantie. Ze vinden elkaar niet aardig en hebben helemaal geen zin in deze vakantie. Niet iedereen aan boord heeft goede bedoelingen. Schoonmakers Onno en Ted stelen samen met hoofdbeveiliger Nora alle waardevolle spullen van de passagiers aan boord. Wanneer dit wordt ontdekt krijgen Onno en Ted het idee om Ravi en Benja te gaan ontvoeren. De twee doen er alles aan om uit de handen van Onno en Ted te blijven en dit schept uiteindelijk een goede band tussen de twee. 

Moonbound: 27 juli in de bioscoop

Waar gaat Moonbound over?
Moonbound gaat over Peter die samen met de meikever Meneer Zoemerman een betoverende reis naar de maan maakt om Peter’s zusje Anne te redden. Anne werd ontvoerd toen ze Meneer Zoemerman probeerde te helpen bij het zoeken naar zijn vrouw. Tijdens het avontuur ontmoet Peter de slaperige Klaas Vaak. Hij vertelt dat ze alleen tijdens het diner van de Nachtelf in het kasteel in de wolken kunnen ontdekken waar Anne is. Peter stuit op een groot probleem: er zijn niet genoeg zitplaatsen voor deze reis. Ze doen mee aan een race om een plek te verdienen. Zal het ze lukken om Anne te bevrijden voordat de zon opkomt? 

Kinderfilms in bioscoop in augustus 2022

Ook in augustus zijn er meerdere kinderfilms te zien in de Nederlandse bioscopen. Wat dacht je van DC Club van Super-Pets of Fireheart? Hieronder lees je vanaf wanneer ze in de bioscoop draaien en waar ze over gaan.

DC Club van Super-Pets: 3 augustus in de bioscoop

Waar gaat DC Club van Super-Pets over?
Zelfs Superman heeft weleens vakantie nodig. Gelukkig staat zijn trouwe viervoeter, Krypto the Superdog altijd klaar om het van hem over te nemen. Net zoals Superman beschikt ook hij over superkrachten. Samen met vliegende kat Streaky the Supercat gaat Krypto de stad in om alle slechteriken te verslaan. Deze kinderfilm is hartstikke leuk om te bekijken met kinderen die van dieren houden.  

Fireheart: 10 augustus in de bioscoop

Waar gaat Fireheart over?
Fireheart speelt zich af in de jaren ’20 in New York. De 16-jarige Georgia heeft een grote droom: ze wil als eerste vrouw ter wereld bij de brandweer gaan werken. Tijdens de zoveelste mysterieuze brand in de stad verdwijnen op gekke wijze de brandweerlieden van de stad. Shawn, vader van Georgia, wordt opgeroepen om onderzoek te doen naar de verdwijningen. Georgia wil haar vader en haar stad redden en hierom vermomt ze zich als man, genaamd Joe. Zal het haar lukken om de mysterieuze brandstichter te stoppen? 

18 levenslessen van Winnie de Poeh

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.