Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Mentale gezondheid 29 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Is jouw kind de leukste thuis? Dan mogen deze kindermoppen niet ontbreken in de moppentrommel

Is jouw kind de grappenmaker in huis en worden jullie af en toe gek van de flauwe moppen die je om de oren vliegen? Guess what! Dit is supergoed voor het empatisch vermogen van je kind! Daarom hebben we nog meer van die ‘grappige’ kindermoppen verzameld. Kun je er ook eens een paar terug koppen.

Op de een of andere manier vinden kinderen flauwe moppen altijd het grappigst. Ze kunnen dubbel liggen van het lachen, terwijl wij volwassenen niets grappigs vinden aan die kindermoppen. Anyway, heb jij zo’n gangmaker in huis die het liefst aan iedereen een zogenaamd grappige kindermop vertelt? Dan kunnen deze grapjes erbij in de moppentrommel.

Kindermoppen voor in de de moppentrommel

Flauw, flauwer, flauwst: daarmee scoor je punten bij je kind. Ze zullen de moppen die je vertelt geweldig vinden en ze vervolgens aan iedereen die het (niet) horen wil, doorvertellen. Kijk, dat vinden wij dan wel weer grappig. Moppen tappen doe je na het avondeten of op de druilerige middag binnen. Of probeer je verdrietige kind er eens mee op te beuren. Wedden dat dit in no time lukt?

Wat is de grappigste kindermop?

Tja, daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Toch zijn er een paar gouwe ouwe moppen die nooit zullen vervelen (bij je kind dan hè). Gooi de trommel open en tap die moppen wanneer je maar kan voor gegarandeerd een lach op het gezicht van je kind. We zetten een paar  van de grappigste kindermoppen op een rij.

Hoe noem je een sneeuwpop die oud is?

Denk daar maar eens over na! Het antwoord vind je onderaan dit artikel.

Waarom durft een koe nooit een mop te vertellen?

Omdat hij bang is dat de andere koeien ‘boeeee’ gaan roepen.

Wat is wit, staat in de tuin en ontploft?

Een boemkool! (Maar een witplof kan ook).

Nog een lijstje met de grappige kindermoppen

  • Er gaat een vis naar de dokter. “Ik zie het al”, zegt die meteen. “Uit de kom!”
  • Welke vrucht gaat graag op wintersport? De skiwi.
  • Hoe noem je een koninklijke drol? Een majeschijt.
  • Twee slakken zijn aan het wandelen. “Doei, ik ga hier oversteken”, zegt de een. Zegt de ander: “Nee, niet doen! Morgen komt de bus!”
  • Door welke Pokémon word je verkouden? Pikhatsjoe!
  • Welke planeet is heel blij? Joepie-ter.
  • Wat is oranje en weet het niet helemaal zeker Een misschienasappeltje!
  • Welke auto zit altijd vol? Een Volvo.
  • Er liggen twee bananen in bed. Zegt de ene tegen de andere: “Hé, ga eens recht liggen!”

Wist je dit al over kindergrapjes?

Kindermoppen zijn grapjes waarmee een kind andere mensen en kinderen wil vermaken. Dit wijst op een goed ontwikkelde cognitieve empathie bij je kind, blijkt uit onderzoek. Met andere woorden: het vermogen om emoties van anderen te begrijpen. Vertelt je kind voornamelijk moppen om een ander belachelijk te maken? Dan is het empathisch vermogen nog niet volledig ontwikkelt.

Dit ontdekten wetenschappers van de Britse universiteit van Keele. Zij stelden in een onderzoek onder basisschoolkinderen van 9 tot 11 jaar vast dat het ontwikkelen van het empatisch vermogen van je kind en humor hand in hand gaan. Hoe beter je kind zich kan inleven in een ander, hoe zachter de grappen die het zal vertellen. Ook bleek uit het onderzoek dat hoe beter je kind met een ander kan meevoelen, hoe minder grapjes het maakt ten koste van anderen. Blijven moppentappen dus!

Het antwoord op de sneeuwpop-mop

Weet je al hoe de oude sneeuwpop heet? Het antwoord is: water. (We zeiden toch al dat het flauwe moppen zouden zijn…)

9x 1 april grappen waar je kind vast hard om kan lachen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.