Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 18 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

10 dingen die moeders kunnen leren van Georgia (uit Ginny & Georgia)

Grote kans dat jij seizoen twee van Netflix-hitserie Ginny & Georgia al hebt gebinged. Zo niet, dan raden we het je zeker aan. Niet alleen omdat het een geweldige serie is, maar ook omdat we best iets kunnen leren van moeder Georgia.

Voor wie het verhaal niet kent; even in een notendop. Georgia is de moeder van tienerdochter Ginny en zoon Austin. Ze had een moeilijke jeugd vol geweld, armoede en seksueel misbruik. Wanneer ze op haar vijftiende zwanger raakt, besluit ze van huis weg te lopen, een andere identiteit aan te nemen en er alles aan te doen om haar kind een betere toekomst te geven.

Dingen die moeders kunnen leren van Georgia (uit Ginny & Georgia)

Dat ze daarin soms nogal ver gaat is een understatement, maar toch begrijp je als kijker (zeker als moeder) haar wanhoopsdaden maar al te goed. Georgia stelt haar peaches namelijk boven alles en daar kun je best wat van leren.

1. Bescherm je kinderen, wat er ook gebeurt

Georgia zal absoluut alles doen om haar kinderen veilig te houden. Toegegeven, dat gaat soms een beetje ver, en we raden je zeker niet aan om gevaarlijke of illegale praktijken uit te voeren. Maar een belangrijke les die je uit de serie kunt trekken, is hoe ze constant dingen doet om ervoor te zorgen dat Ginny en Austin worden beschermd.

2. Geloof altijd je kinderen en niemand anders

Georgia gelooft altijd heilig in haar kinderen. Wat iemand anders haar ook zegt, zelfs als het hun leraar is, Georgia zal niemand anders geloven dan haar kinderen. En dit is misschien wel haar meest innemende eigenschap als moeder.

3. Fry-yay

Doe af en toe eens gek en heb plezier met je kinderen. Het is prima als ze een keer thuis willen blijven van school en samen met jou films willen kijken op de bank, natuurlijk met chips, ijs en slagroom erbij. Of organiseer één keer per jaar, net als Georgia, een speciale Fry-yay, waarbij je gewoon alles in het frituurvet gooit. Oftewel, laat het ouderschap soms even los en haal het kind in jezelf naar boven.

4. Werk aan een beter leven voor je kinderen

Gelukkig hebben we niet allemaal zo’n traumatische jeugd gehad als Georgia, maar er zijn vast dromen die je hebt voor je kinderen. Georgia’s vastberadenheid om alles te doen wat nodig is om een ​​beter leven voor haar kinderen op te bouwen, is bewonderenswaardig. Ze zal zich door niets of niemand laten tegenhouden om ze een leven te geven dat zij nooit heeft gehad.

5. Laat je nooit beperken

Georgia had vaak geen geld en geen huis. Ze kon regelmatig geen eten of elektriciteit betalen toen Ginny jong was. Toch zorgde ze ervoor dat het lukte, door slim te zijn en hard te werken. Zelfmedelijden kent ze niet. In plaats daarvan gebruikte ze elke ellende als springplank naar een betere plek.

6. Niemand is belangrijker dan je kinderen

Niet je partner, niet je ouders, niet de samenleving… Niemand is belangrijker voor Georgia dan haar kinderen. “It’s you and me against the world”, zegt Georgia vaak tegen Ginny. En hoewel dat zwaar weegt op Ginny, begrijpen wij Georgia’s achterliggende gedachte maar al te goed.

7. Veiligheid eerst

Voor iemand die meerdere wapens in huis heeft verstopt klinkt deze misschien wat gek, toch doet Georgia alles met de veiligheid van haar kinderen in haar achterhoofd. Zo geeft ze Austin bijvoorbeeld een horloge waarmee ze hem kan traceren.

8. Geef toe wanneer je fout zat

Georgia is een enorm sterke vrouw, een force. Toch aarzelt ze niet om haar excuses aan te bieden aan haar kinderen voor de fouten die ze heeft gemaakt. Niet alleen dat, ze doet ook een haar best om het goed te maken.

9. Heb gevoel voor humor

Georgia geniet echt van haar tijd met haar kinderen en maakt veel plezier met ze. Zelfs is de heftigste of moeilijkste situaties weet Georgia het luchtig te houden met haar gevoel voor humor.

10. Hou onvoorwaardelijk van je kinderen én laat het ze weten

Ginny vat dit het beste samen in de laatste aflevering van seizoen twee, wanneer ze zegt dat zij en Austin het geluk hebben dat ze altijd de onvoorwaardelijke liefde van hun moeder hebben gevoeld. Hoewel ze haar keuzes en methodes misschien niet altijd goedkeuren, houden Ginny en Austin net zoveel van haar als zij van hen.

5 feministische series om in het weekend te bingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.