Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 18 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Friesland

Ook al is de zomervakantie alweer een tijdje voorbij, een leuk uitje met het gezin is nooit een verkeerd idee. Omdat het weer in september nog alle kanten op kan gaan, hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin. Deze keer is de provincie Friesland het uitgangspunt.

Zeker weten dat er iets geschikts tussen zit!

Einde van de zomer

De zomer komt nu toch wel echt bijna aan een eind, hoe jammer dat misschien ook is. Hoewel de zomervakantie zich goed leent voor allerlei leuke uitjes met het gezin, kun je natuurlijk ook daarna nog genoeg leuke activiteiten met het gezin doen. En er zijn een hoop toffe uitjes waarmee je het zomergevoel weer een beetje oproept.

Wil je nog een beetje in de vakantiestemming blijven? Dan kun je nog allerlei leuke dingen ondernemen als gezin om dat vakantiegevoel weer even op te roepen. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Friesland.

De leukste buitenactiviteiten in Friesland

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Friesland vervelen je kinderen zich absoluut niet.

1. Bootje varen

Als je ergens goed kan bootje varen, dan is dat wel in Friesland. Neem de kinderen mee voor een avontuurlijke tocht op een van de vele meren in Friesland, zoals het Sneekermeer. Je kunt kanoën, maar ook een motorbootje huren.

2. Kameleondorp

Zijn jouw kinderen fan van de boeken of films van de Kameleon? Dan moet je ze zeker eens meenemen naar Terherne, waar een nagebouwd Kameleondorp te vinden is. Misschien kunnen ze zelfs een rondvaart maken op een echte Kameleon-boot.

3. Duinen Zathe

Is het nog een dagje mooi weer? Ga dan met het gezin naar het attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. De kids kunnen zich uitleven in de achtbanen, vliegende helikopters, glijbanen, botsauto’s en alle andere leuke attracties.

4. AquaZoo

Breng met het hele gezin een dag door in het park AquaZoo in Leeuwarden. Hier kunnen de kinderen allerlei dieren zien, van de flamingo’s, pinquins, ijsberen en zeehonden tot aan de apen, panda’s en tijgers. Jullie kunnen zelfs een kijkje nemen onder water.

5. Waddeneiland

Om echt dat vakantiegveoel op te roepen, moet je naar een van de Waddeneilanden. Breng een dag door op de prachtige stranden van Ameland, Terschelling, Vlieland of Schiermonnikoog. De kids kunnen zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen en zwemmen in de Noordzee.

De leukste binnenactiviteiten in Friesland

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Friesland vermaken jullie je urenlang.

1. Natuurmuseum Fryslân

Regenachtige dag? Geen probleem, ga gezellig met het gezin naar het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Dit museum richt zich op de natuur en het milieu en er is zelfs een grote walvis in het museum te zien. Kinderen mogen ook actief aan de slag, dus ze zijn wel even zoet daar.

2. Fries Scheepvaart Museum

Als je kinderen van musea houden, neem ze dan vooral mee naar het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Dit museum geeft aandacht aan de maritieme geschiedenis van Friesland en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals het bouwen van een vlot.

3. De Blauwe Golf

Is het slecht weer buiten, maar wil je toch graag dat vakantiegevoel even opwekken? Ga dan gezellig naar zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden. Maak samen plezier in de waterglijbanen, de whirlpools, de golven of het peuterpadje.

4. Glow in the dark midgetgolf

Misschien hebben jullie weleens midgetgolf gespeeld, maar hebben jullie dit ook al eens in het donker gedaan? Dat kan namelijk bij Pieter Poot in De Blesse. Je kinderen zullen absoluut plezier hebben, want eerlijk is eerlijk: in een glow in the dark ruimte is alles leuker.

5. Escape Room

Een Escape Room alleen geschikt voor volwassenen? Niet in Friesland! In Speelbos Joure is er een Escape Room speciaal voor kinderen gemaakt. Zijn jouw kinderen een beetje slim en houden ze van een uitdaging? Dan is dit een leuk uitje voor ze.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Zeeland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.